promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Négy vármegye nagy bajban, robog feléjük az elkerülhetetlen változás

Négy vármegye nagy bajban, robog feléjük az elkerülhetetlen változás

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Erre érdemes figyelni a mai nap, a változás borítékolva van.

A mai szombati napon, június 22-én, Magyarország időjárása változékony lesz, az ország különböző részein eltérő jellegű időjárási viszonyok várhatóak. Reggel, napközben és este-éjszaka az alábbiakra számíthatunk: A reggeli órákban az ország északi és nyugati részein borongós idő várható, helyenként záporokkal, zivatarokkal. Különösen a Dunántúl északi részén és az Északi-középhegységben lehet számítani esőre.

Az ország déli és keleti részein viszont napos időre ébredhetünk, csupán néhol lesznek felhők az égen. A hőmérséklet 15-20°C között alakul. Napközben az időjárás melegszik, a déli és keleti országrészeken továbbra is több lesz a napsütés, míg északon és nyugaton továbbra is felhős marad az ég, itt továbbra is számítani lehet záporokra, zivatarokra. A maximum hőmérséklet 25-30°C között várható, de a felhősebb területeken ennél hűvösebb lesz, körülbelül 22-26°C.

A déli országrészben erős délnyugati szél várható, ami néhol viharossá is fokozódhat. Este az ország nagy részén csökken a felhőzet, a záporok, zivatarok fokozatosan elvonulnak. Éjszaka tiszta idő várható, az Északi-középhegységben és a Dunántúlon azonban még lehetnek felhős területek. A hőmérséklet 10-15°C közé csökken. A szél mérséklődik, de néhol még előfordulhatnak élénkebb széllökések.

Az allergiások számára fontos információ, hogy a pollenkoncentráció holnap közepes szinten alakul. A parlagfű, pázsitfűfélék és a csalánfélék virágpora lesz a leginkább jelen a levegőben. Ajánlott az allergiás tüneteket csökkentő gyógyszerek szedése és az időnkénti arcmosás, valamint a ruhák gyakori cseréje, hogy csökkentsük a pollen hatását.

A met.hu előrejelzése szerint több vármegyére is figyelmeztetést adtak ki. Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben zivatarokra és felhőszakadásokra kell számítani, míg Baranya és Tolna vármegyében viharos szélre figyelmeztetnek.

Az érintett területeken élőknek érdemes fokozott óvatossággal közlekedni és figyelni a hivatalos közleményeket. Összefoglalva, holnap Magyarországon változékony időjárásra számíthatunk, reggel északon és nyugaton esővel, napközben több napsütéssel délen és keleten, estére pedig csökkenő felhőzettel és lehűléssel. Az allergiások számára közepes szintű pollen koncentráció várható, és több vármegyére is figyelmeztetést adtak ki zivatarok és viharos szél miatt.