promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hőségriadó délen, izzasztó időjárás várható, oda kell figyelni

Hőségriadó délen, izzasztó időjárás várható, oda kell figyelni

Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ma, június 19-én Magyarország területén meglehetősen nyáriasnak mondható időjárás várható. Az előrejelzések szerint az ország különböző részein más-más időjárási viszonyok uralkodnak majd a nap különböző szakaszaiban. A meteorológiai szolgálat figyelmeztetése alapján az Északi-középhegység keleti felének kivételével nagy területen emelkedhet a napi középhőmérséklet 25, az Alföld déli felén, illetve a Dunántúl délkeleti részein helyenként 27 fok fölé.

Reggel:

Az ország nagy részén napos, derült időre ébredhetünk. A hőmérséklet reggel 19-24°C között mozog. Budapesten és a középső országrészben kevés felhő lesz az égen, de alapvetően napos időre lehet számítani. Az Alföldön hasonlóan napos idő várható, de itt néhol enyhe köd is előfordulhat a kora reggeli órákban. A Balaton környékén és a Dunántúlon szintén napos idő lesz, bár itt reggel még hűvösebb lehet, 19°C körüli hőmérséklettel.

Napközben:

A déli órákban az ország nagy részén meleg idő lesz, a hőmérséklet 29-33°C között alakul. Budapesten és környékén délutánra 32-33°C-ra emelkedik a hőmérséklet, némi széllel, ami enyhíti a meleget. A Balaton környékén is hasonlóan meleg lesz, 30-31°C körüli hőmérséklettel és kevés felhővel. Az Alföldön, különösen Szeged környékén, 33°C is lehet. Észak-Magyarországon, Miskolc és környékén valamivel hűvösebb lesz, 28-30°C között. A Dunántúlon az előrejelzések szerint a délutáni órákban néhol előfordulhatnak záporok, de alapvetően napos idő várható.

Este:

Az esti órákra a hőmérséklet visszaesik 22-26°C közé. Budapesten és a középső országrészben estére enyhül a hőség, kellemes 25-26°C várható. A Balaton környékén is hűvösebb lesz, 24-25°C körüli hőmérséklettel. Az Alföldön és a Dunántúlon hasonló hőmérsékletekre lehet számítani. Észak-Magyarországon, különösen a hegyvidéki területeken, gyorsabban csökken majd a hőmérséklet, estére 20-22°C lesz.

Éjszaka:

Az éjszakai órákban az ország nagy részén derült, csillagos égbolt várható, a hőmérséklet 16-20°C között alakul. A fővárosban és környékén enyhe szél lesz, ami kellemes hőérzetet biztosít. A Balaton környékén és az Alföldön hasonlóan enyhe időre lehet számítani, 17-19°C közötti hőmérséklettel. Az északi hegyvidékeken hűvösebb lehet, 15-16°C is előfordulhat.

Figyelmeztetés allergiásoknak:

Az allergiásoknak különösen figyelniük kell a mai napon, mivel a meleg idő és az enyhe szél hatására a pollen koncentrációja magas lehet. A parlagfű, a fűfélék és a csalánfélék pollenjei különösen problémát okozhatnak. Javasolt, hogy az allergiások kerüljék a hosszabb ideig tartó szabadban tartózkodást a délutáni órákban, és ha lehetséges, zárt ablakok mellett pihenjenek, valamint használjanak légszűrőt.

A mai szerdai napon meleg, napos napra számíthatunk Magyarország nagy részén, kisebb helyi záporokkal a Dunántúlon. Az allergiásoknak érdemes felkészülni a magas pollenkoncentrációra. Mindenkinek kellemes napot kívánunk, és ne feledjék, hogy a meleg időben fontos a megfelelő folyadékbevitel!