promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyolc vármegyére adtak ki figyelmeztetést, a keleti régiókban meglepetés jöhet - részletes időjárás előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre beljebb kúszik a nyár, de még nem lesz felhőtlen az egész ország területén. 

A mai időjárás Magyarországon változatos képet mutat majd, amelyben mindenki megtalálhatja a számára kedvező időjárási elemeket, bár az allergiásoknak érdemes felkészülniük a kihívásokra, és 8 keleti vármegyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Vasárnapra virradóan az északnyugati és északi területeken záporokat kísérhet dörgés és villámlás. Napközben az északkeleti és keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok, melyekhez felhőszakadás-szerű esőzés (~10-25 mm), viharos szél (~60-70 km/h) és apró jégszemek (1 cm alatti átmérő) társulhatnak. Délutánra kis eséllyel a nyugati és délnyugati területekre is átterjedhetnek egy-egy záporok, zivatarok.

Reggel, amikor az első napsugarak megjelennek, az ország nagy részén napos idő várható. Különösen a középső és nyugati régiókban, például Budapesten, Győrben és Szombathelyen, ragyogó napsütés köszönti a korán kelőket. A reggeli hőmérsékletek 15-18°C között alakulnak, ami ideális időjárást biztosít a reggeli sétákhoz vagy sportoláshoz.

Ahogy a nap tovább emelkedik az égen, délutánra melegebb lesz, különösen az Alföldön, például Szegeden és Debrecenben, ahol a hőmérséklet elérheti a 30-32°C-ot is. A magas hőmérséklet mellett azonban nem kerülhető el néhány helyen a felhősödés és a délutáni zivatarok. Ezek elsősorban a déli és keleti régiókban, mint például Pécs és Miskolc környékén alakulhatnak ki. Az esők felfrissíthetik a levegőt, de a magas páratartalom miatt néhol fullasztónak érezhetjük a meleget.

Este és éjszaka a hőmérséklet visszaesik 18-22°C körülire, és az ország nyugati részén, például Sopron és Zalaegerszeg környékén ismét kiderülhet az ég. Azonban a keleti régiókban, például Nyíregyházán és Debrecenben továbbra is előfordulhatnak elszórt záporok. Ezek a kellemesen hűvös esték ideálisak a szabadtéri programokhoz és pihenéshez.

Az allergiások számára a holnapi nap jelentős kihívásokat tartogathat. A nyári szezonban gyakoriak a pollenek, különösen a parlagfű és a fűfélék virágzása miatt. A napos és meleg időjárás kedvez a pollenek terjedésének, míg a délutáni zivatarok átmeneti enyhülést hozhatnak a levegő pollenkoncentrációjában. Fontos, hogy az allergiások mindig legyenek felkészülve, hordjanak magukkal megfelelő gyógyszereket, és lehetőség szerint kerüljék a szabadban tartózkodást a legmagasabb pollenkoncentráció idején.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás