promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Változás az időjárásban, az ország különböző részein eltérően kell készülni a mai napra - részletes időjárás előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokféle időjárás lesz ma az ország területén.

A mai szombati napon június 14-én,hazánk időjárása változatos képet mutat. Az ország különböző régióiban eltérő időjárási viszonyokra számíthatunk, ahogy az a nyári hónapokban gyakran előfordul.

Reggel az ország északi és középső részén a nap gyengéd fényei fogják üdvözölni az ébredőket. A hőmérséklet 13-16 fok között alakul, tehát a kora reggeli órákban még érdemes egy könnyű pulóvert viselni. A Dunántúlon és a középső tájakon, különösen Budapesten, a reggel napos lesz, a hőmérséklet pedig gyorsan emelkedik.

Napközben az időjárás országszerte napsütéses marad, bár a Dunántúlon és az északnyugati régiókban erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, ami néhol záporokhoz, zivatarokhoz vezethet.

Az ország nagy részén azonban továbbra is napos időre és kellemes, 26-30 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Az élénk déli-délnyugati szél főként a Dunántúlon és a középső országrészben lesz érezhető, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is előfordulhatnak.

Este és éjszaka a hőmérséklet csökkenni kezd, az ország nagy részén 18-23 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Az éjszaka folyamán az északnyugati és nyugati régiókban ismét kialakulhatnak elszórt záporok, zivatarok, de az ország többi részén továbbra is száraz idő várható. Az esti szél mérséklődik, de zivatarok környezetében továbbra is lehetnek erősebb széllökések.

Ez a változatos időjárás ideális lehetőséget kínál különböző szabadtéri tevékenységekhez, legyen szó kirándulásról, városnézésről vagy egyszerűen csak egy kellemes sétáról a természetben. Azonban érdemes felkészülni az esetleges záporokra és zivatarokra, különösen a Dunántúlon és az északi régiókban.

Összességében a mai nap időjárása napsütéses és meleg lesz, néhol azonban az időjárás változékonysága miatt érdemes esernyőt és réteges öltözetet is magunkkal vinni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás