promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kellemetlen meglepetés néhány vármegyében, de igazából egyik város sem lehet nyugodt, ha a csapadékról van szó - részletes előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen idő várható az ország különböző területein a nap folyamán.

A mai szerdai napon Magyarország területén változatos időjárási viszonyokra lehet számítani, attól függően, hogy az ország mely részén tartózkodunk. Az előrejelzések alapján nézzük meg, milyen idő várható reggel, délben és este különböző országrészekben.

Reggel

Nyugat-Magyarország:
Nyugat-Magyarországon a reggeli órákban borult lesz az ég, és sűrű ködre is lehet számítani. A hőmérséklet 15-17°C között alakul. A délelőtt folyamán enyhe esőzések is előfordulhatnak, ezért érdemes esernyőt vinni magunkkal.

Közép-Magyarország:
Budapesten és környékén reggel borongós idő lesz jellemző, a hőmérséklet 16-18°C között mozog majd. A reggeli órákban kisebb záporok is kialakulhatnak, főleg 8-10 óra között, így érdemes esőkabátot is magunkkal vinni.

Kelet-Magyarország:
Kelet-Magyarországon a reggeli órákban 14-16°C közötti hőmérséklet várható. Az ég felhős lesz, de az esőzések esélye alacsony. A páratartalom viszont magas lesz, így enyhén nyirkos időre számíthatunk.

Napközben

Nyugat-Magyarország:
Délután Nyugat-Magyarországon az idő fokozatosan javul, és a nap is kisüthet, bár rövid esők továbbra is előfordulhatnak. A hőmérséklet 20-22°C körül alakul. A napos időszakok lehetővé teszik, hogy a szabadban töltsük az időt, de érdemes figyelni az esetleges záporokra.

Közép-Magyarország:
Budapesten és környékén a déli órákban is marad a felhős idő, kisebb záporokkal. A hőmérséklet 19-21°C között alakul. A szél mérsékelt lesz, de időnként erősebb széllökések is előfordulhatnak, ami hűvösebbé teheti az időjárást.

Kelet-Magyarország:
Kelet-Magyarországon délután is borongós idő várható, a hőmérséklet 18-20°C körül lesz. A szél keleties irányból fúj majd, de nem lesz erős. Záporok ritkán fordulnak elő, így a délutáni programok nagy része szárazon megúszható.

Este

Nyugat-Magyarország:
Este Nyugat-Magyarországon ismét beborul az ég, a hőmérséklet pedig 14-16°C közé esik vissza. Az eső esélye csökken, de a páratartalom magas marad, ami enyhén nyirkos időt eredményez.

Közép-Magyarország:
Budapesten és környékén este is marad a borult idő, a hőmérséklet pedig 15-17°C között lesz. Az eső esélye minimálisra csökken, így a késő esti órákban már kevesebb csapadékra kell számítani.

Kelet-Magyarország:
Kelet-Magyarországon este is felhős marad az ég, a hőmérséklet 13-15°C között alakul. Az esőzés esélye csekély, de a páratartalom magas marad, így a levegő továbbra is nyirkos lesz.

Allergiások figyelmébe
Az allergiások számára a nyirkos, párás időjárás kedvezőtlen lehet, különösen, ha penész- vagy poratka-allergiával küzdenek. Az esőzések és a magas páratartalom növelhetik a penészgombák koncentrációját a levegőben. Érdemes figyelni a helyi pollenjelentéseket, mivel a szeles idő tovább növelheti a pollenszintet a levegőben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás