promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A májusi eső szerencséje visszanyal? Percenként változhat az időjárás - részletes előrejelzés

A májusi eső szerencséje visszanyal? Percenként változhat az időjárás - részletes előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Teljes őrület a magyarországi időjárás.

A mai szerdai napon az időjárás országszerte szeszélyesen alakul - nem fogunk unatkozni, ha követni próbáljuk a nap során a váltakozásait.

A kora reggeli órákban a nap első fényei még hűvösek lesznek, a hőmérséklet 10-15 °C között mozog majd. Az égbolt nagyrészt felhős marad, helyenként köd is kialakulhat, ami misztikus hangulatot kölcsönöz a reggeli tájnak. Az ébredő természet csendjét csak a madarak éneke töri meg.

Napközben a felhők lassan oszolnak, ahogy a napsugarak áttörnek a felhőrétegen. A délutáni órákban a hőmérséklet elérheti a 25-28 °C-t, kellemes meleg idő várható. Az időnkénti felhőátvonulások ellenére a nap nagy részében derült égbolt és napsütés lesz jellemző. A szél enyhe lesz, alig érzékelhető, ami még kellemesebbé teszi a délutánt.

Estefelé a hőmérséklet lassan csökken, 18-22 °C körülire süllyed. Az ég ismét beborulhat, és a naplemente aranyszínű fényei varázslatos látványt nyújtanak. Az est csendjét a lassan beálló hűvös szellő kíséri, ami frissítően hat az egész napos meleg után.

Az éjszaka folyamán a hőmérséklet tovább csökken, 10-15 °C közé esik vissza. Az égbolt túlnyomórészt tiszta marad, de helyenként még lehetnek felhősödések. Az éjszakai csendet csak a tücskök halk ciripelése zavarja meg, ami békés, nyugodt hangulatot teremt.

Az allergiásoknak érdemes figyelniük arra, hogy a napközbeni szélmozgások pollenszórást eredményezhetnek. A magas hőmérséklet és a szél együttes hatása miatt a pollenkoncentráció is emelkedhet. Különösen a parlagfű és fűfélék pollenjeire érzékenyek számára lehet nehezebb a nap, ezért ajánlott beltéri tevékenységeket tervezniük, illetve a szabadban tartózkodás után alaposan megmosakodniuk és ruháikat cserélniük.

Összességében holnap változatos időjárásra készülhetünk, amely a reggeli hűvösségtől a délutáni melegig, majd az esti lehűlésig terjed, mindezt enyhe széllel és napos időszakokkal fűszerezve. Az allergiások számára fontos a megelőző intézkedések betartása, hogy elkerüljék a kellemetlen tüneteket​