promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szép idővel indul a szerda, de egy dolog azért belerondíthat a napsütésbe
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy országrészben meglepetések várhatóak.

Szerdán az ország északkeleti részén, az ország harmadában, erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, ami több helyen záporok és zivatarok kialakulását eredményezheti. Ahogy nyugat felé haladunk, a felhőzet fokozatosan csökken, és a csapadék esélye is mérséklődik. Az északnyugati szél a Dunántúlon is lassan veszít erejéből, holnapra már csak élénk széllökések várhatók. A kora reggeli hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de az északi völgyekben néhol 10 fok alá is csökkenhet. Nappal a hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Csütörtökön az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Főleg az északi harmadban, valamint a nyugati és délnyugati területeken alakulhatnak ki szórványosan záporok és zivatarok. Erős vagy viharos széllökések csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő. Hajnalban a hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken akár 7-9 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali csúcshőmérséklet többnyire 25 és 30 fok között várható, de a nyugati megyékben kissé hűvösebb is lehet.

A levegőben jelen vannak a fenyőfélék, a pázsitfűfélék, a lórom, az útifűfélék, a csalánfélék, a bodzafélék és a bálványfa virágporai, valamint a kültéri allergén gombák spórái is. A pázsitfűfélék virágpora országszerte megtalálható, míg a csalánfélék pollenje az ország nagy részén közepes mennyiségben fordul elő. A kültéri allergén gombák spóraszáma az ország nagy részén közepes-magas szintet ér el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás