promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már a határainkat döngeti a hidegfront, a változás rohamosan közeleg - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már itt van a nyakunkon a változást hozó hidegfront.

Ahogy azt a meteorológusok előre megmondták, egy hidegfront ér fölénk, ami bár le van gyengülve, de így is változást hoz hazánk időjárásában. A keddre kiadott riasztás szerint a délután északnyugat felől érkező gyenge hidegfront hatására a Dunántúlon, annak is főként a nyugati felében elszórtan zivatarok alakulhatnak ki. A front és a zivatarok együttes hatására délután a Dunántúlon viharossá (50-70 km/h) fokozódhat az északnyugati szél. A Dunántúl nyugati felében és délnyugaton a zivatarokhoz néhol felhőszakadás (> 30 mm) és kisméretű jég (< 2 cm) is társulhat. Késő délután, este az ország középső és északi területein is van esély helyenként zivatarra, melyek a nyugati megyékhez képest várhatóan kisebb számban és gyengébbek lehetnek.

(Fotó: OMSZ)

Szerdán a déli óráktól kezdődően késő estig a Duna vonalától keletre, kiemelten az ország keleti harmadában szórványosan alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadékhullás, néhol felhőszakadás (> 30 mm), átmeneti szélerősödés (50-70 km/h) és kisméretű jég (< 2 cm) kísérhet.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint kedden éjszaka a felhőzet csökken, a záporok, zivatarok lecsengenek. A Dunántúl nyugati, délnyugati részén, valamint a középső országrészben lévő konvergenciában maradnak vastagabb felhők az égen, és ezeken a helyeken fordulhat elő kevés helyen csapadék. Az északi, északnyugati szél fokozatosan veszít erejéből, hajnalban csak a Bakonyban és a Balatonnál fordulhatnak elő erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között, a hidegre hajlamos északi, északkeleti helyeken kevéssel 10 fok alatt alakul.

Szerdán a sok napsütés mellett az ország északkeleti felén-harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott fordulhat elő több helyen zápor, zivatar. Nyugat felé haladva csökken a felhőzet mennyisége és a csapadék esélye. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás