promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most jön a java: a hidegfront egyenesen felénk tart és nem egyedül érkezik
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megállíthatatlanul robog felénk a hidegfront.

Egy kis nyugalom következik most az időjárásban, de ez nem tart sokáig, ugyanis egyenesen felénk tart egy hidegfront, aminek következtében ismét visszatér a változékonyság. Hétfőn is az ország nagy részére elsőfokú riasztás van érvényben a záporok, heves zivatarok miatt.

A mai napon nagyobb valószínűséggel a délkeleti és északnyugati harmadban alakulhat ki kevés zivatar, de az ország középső sávjában sem kizárt előfordulásuk. A cellákat átmeneti viharos széllökés (~60-70 km/h, a viharsarokban ~70-80 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm), esetleg kisebb szemű jég kísérheti. Estére várhatóan szinte mindenhol megnyugszik a légkör.

(Fotó: OMSZ)

A hét közepén aztán jön a hidegfront, ami ugyan legyengül, mire ideér fölénk, de így is változékony időjárást hoz vissza térségünkbe, újra több helyen lesznek záporok és zivatarok.

Ami a hétfői napot illeti: a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű. A korábbi napokhoz képest jóval kisebb számban, csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok, az északkeleti megyékben kicsi a csapadék esélye. A keleties szél csak kevés helyen élénkülhet meg, de zivatarok körül átmenetileg meg is erősödhet a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére döntően 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás