promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mennydörgő robajjal érkeznek a vasárnapi zivatarok, újabb hidegfront közelít
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nyárias meleg ellenére a fél országra kiadták a riasztást, mutatjuk, hol kell a hét utolsó napján is viharra számítani.

Az elmúlt héten szinte minden napra jutott csapadék, néhol hevesebb zivatarok, felhőszakadások formájában. Bár az eső eloszlása nem volt egyenletes, így is többnyire megszűntek az aszályproblémák az ország területén.

Egyes helyeken egyhavi csapadékmennyiség zúdult le, másutt jégeső is előfordult, a következő napokban azonban valamennyire már nyugodtabb lesz az időjárásunk, ami persze nem jelenti azt, hogy ne dörrenhetne meg felettünk az ég.

A szombatinál ugyan kisebb területen lehetnek nagyobb viharok, legnagyobb valószínűséggel a reggeli órákban a Nyugat- és Közép-Dunántúlon, valamint később az Északi-középhegység nyugati felében fordulhatnak elő.

Vasárnapra elsőfokú riasztást adtak ki zivatarra Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém, illetve Zala vármegyében. A Hungaromet előrejelzése alapján a zivatarcellákat felhőszakadás, akár 10-20 milliméteres csapadékmennyiség, 70-80 kilométer/órás széllökések, valamint kisebb szemű jégeső kísérheti.

Reggel több helyen felhős égboltra ébredhetünk, 9 és 17 fokig csökken a hajnali hőmérséklet. Délután a Tiszától nyugatabbra lehet felhősebb idő, az ország többi részén többórás napsütésre lehet számítani, 23 és 29 fokos maximális hőmérséklettel. Az esti órákra megszűnik a csapadéktevékenység.

Fronthatással ugyan nem kell számolni, a fülledt meleg ugyanakkor megterheli az arra érzékenyeket. Az UV-sugárzás továbbra is erős lesz, eléri a 6-6,5-es szintet. A hét első napjaiban nyugodtabb időre számíthatunk, a vasárnapihoz hasonló hőmérséklettel, szerdától azonban ismét csapadékosabbra fordul az időjárás, ekkortól ismét országos csapadékra, záporokra, zivatarokra készülhetünk, a felmelegedés azonban csak a Dunántúlon esik vissza néhány fokkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás