promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ekkor ér véget az ítéletidő: változatos felhőzet, váratlan záporok és idilli napsütés váltja egymást ebben az országrészben
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Láttunk már májusban ennél szebb időjárást, de rosszabbat is.

A korai órákban ország különböző részein derült és erősen felhős tájakkal egyaránt találkozhatunk. A szélcsendes területeken a levegő párássá válhat, ami helyenként köd kialakulásához vezethet. Az északkeleti régiókban réteges felhőzet is megjelenhet. Záporokra és zivatarokra főként az északkeleti-keleti harmadban, valamint a délnyugati tájakon lehet számítani, bár ezek száma egyre csökken. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében időnként erősebb széllökések is előfordulhatnak. Az éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, hűvöskés, üde napindításra számíthatunk.

Az északkeleti és keleti területeken az éjszaka folyamán kialakult felhőzet délelőttre fokozatosan felszakadozik, és gomolyfelhők váltják fel. Így ezeken a vidékeken is többórás napsütésre számíthatunk.

Az ország többi részén a gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Záporokra és zivatarokra szórványosan - elsősorban az északkeleti-keleti harmadban és a Nyugat-Dunántúlon - kell felkészülnünk. A nyugatias szél több helyen megélénkülhet, zivatarok környezetében pedig erős lökések is előfordulhatnak. A nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható, így kellemes, meleg idő ígérkezik.

A délután során erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre van kilátás. Az ország számos pontján várható zápor és zivatar, néhol akár felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. A déli és délkeleti szél időnként megerősödik, különösen a zivatarok környékén, ahol viharos lökések is lehetnek. A hajnali 9-16 fokról a péntek nappali hőmérséklet 20 és 28 fok közé emelkedik, így a nap folyamán változatos, de alapvetően kellemes időjárásra számíthatunk.

Összességében a mai nap változatos időjárást hoz, a napsütéstől a felhőszakadásig mindennel találkozhatunk. Érdemes lesz figyelni az égboltot és a friss időjárás-jelentéseket, hogy felkészülten élvezhessük a természet minden arcát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás