promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
17 vármegyét érint a riasztás, a havi esőmennyiség duplája szakadhat ránk - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Heves zivatar, felhőszakadás, szélroham, jég, minden lesz itt.

A következő napok időjárásában sem lesz változás, még mindig marad a fülledt meleg, amit záporok, heves zivatarok, felhőszakadás kísérhet. A meteorológusok még mindig egymás után adják ki a riasztásokat, most is az egész ország citromsárgára van színezve a zivatarok miatt, és 17 vármegye érintett a felhőszakadások miatt kiadott veszélyjelzésben is; egyes részeken akár a havi csapadékmennyiség duplája is ránk szakadhat.

(Fotó: OMSZ)

Csütörtök éjszaka az északkeleti, keleti harmadban, és a Délnyugat-Dunántúlon csökken a záporok, zivatarok számossága, ugyanakkor máshol erőteljessé válik a felhőképződés. Egyre többfelé alakul ki záporeső, zivatar, amelyek hajnalra nagyobb csapadéktömbbé is összeállhatnak. Délnyugaton és északkeleten párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. A légmozgás többnyire gyenge lesz, csak zivatar környezetében lehet szélélénkülés, esetleg szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Pénteken a zártabb felhőzettel együtt az összefüggőbb csapadékzóna is észak, északkelet felé vonul. Mögötte azonban erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás