promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durva lesz, közeledik a hidegfront, 10 vármegyére adtak ki riasztást
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megállíthatatlanul közeledik felénk az a ciklonrendszer, ami a jövő hét elejéig alakítja időjárásunkat.

Egyre közeledik az a ciklon, ami már csütörtökön eredményezhet némi esőt, illetve a szél is megerősödik miatta, de az igazi változást majd csak pénteken fogja okozni, ugyanis akkor érkezik meg az a markáns hidegfront, ami az ország nagy részében záport, zivatart, tartós esőt fog eredményezni. Ez az időjárás majd egészen a jövő hét elejéig marad velünk, így tehát a hétvége sem lesz nyugodt, a hidegfront elvonultával is számítani kell majd csapadéktevékenységre.

A hét további részére folyamatos riasztás van érvényben, egészen vasárnapig citromsárga jelzés van érvényben; csütörtökre is 10 vármegyére adtak ki riasztást. Csütörtökön az esti, késő esti óráktól az éjféli órákig az ország délnyugati felében elszórtan zivatarok előfordulhatnak. Az éjféli órákig elsősorban nyugaton, illetve már délnyugaton ezekből felhőszakadás (~ 30 mm), jégeső (1 cm körüli vagy alatti átmérővel), viharos (60-80 km/h) szél kialakulhat, intenzív villámtevékenységgel.

(Fotó: OMSZ)

Az éjféli órákat követően délnyugat felől egy nagyobb kiterjedésű záporos, zivataros rendszer átvonulása valószínű, amelyen péntek reggelig északkelet felé helyeződve várhatóan az ország északkeleti harmadának kivételével nagyobb területen valószínűek zivatarok. Az éjszaka átvonuló rendszer környezetében helyenként viharos (60-80 km/h) széllökés, néhol felhőszakadás (25-35 mm) kialakulhat, illetve a Dunántúlon néhol jégesőre (1 cm alatti átmérővel) is van esély.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás előrejelzés szerint a nap nagy részében közepesen vagy erősen felhős idő valószínű az északkeleti országrészben a legtöbb napsütéssel. Helyenként - nagyobb eséllyel hazánk délnyugati felén - fordulhat elő kisebb eső, zápor. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül, a Győr-Szeged szélcsatornában meg is erősödik, amit néhol viharos lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között várható, a nyugati határnál ennél kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás