promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Száraz időjárással indul a hét, az allergiások ezekre figyeljenek oda
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ország nagy részén kellemesnek mondható idő lesz. 

A hét kellemesnek mondható időjárással indul: hétfőn hazánk nagy részén az égbolt derült lesz, de a nyugati és északnyugati területeken esetlegesen felhős területek is előfordulhatnak. Hajnalban az említett területeken már előfordulhatnak záporok. A keleties szél több helyen fog lengedezni. A hajnali és kora reggeli hőmérséklet jellemzően 5 és 11 fok között mozog, de az északi völgyekben akár fagypont közelébe is süllyedhet.

Napközben a helyeként megjelenő fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk, azonban Nyugat- és Délnyugat-Dunántúl fölé vastagabb felhőrétegek is terülhetnek, sőt, záporok is előfordulhatnak a határmentén, néhol még zivatarokkal kísérve. Időnként az keleties szél élénk lökéseket is hozhat magával. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Az elmúlt napokban jelentős területi különbségek alakultak ki a csapadékmennyiségben hazánkban. Dél és délnyugat felé elegendő nedvesség érte a növényzetet, ugyanakkor az Alföldön és a Tiszántúlon aszályos állapotok kezdtek kialakulni. Az elkövetkező héten nem várható jelentős csapadék ezen területeken, így országszerte továbbra is száraz időjárásra számíthatunk, legfeljebb vasárnap elszórt záporokkal.

A kora nyár allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja közepes-magas lehet. Alacsony szinten jelen van a csalánfélék, a lórom, az útifű, a sásfélék és az ernyősvirágzatúak pollene.

A fák közül a fenyőfélék pollenszintje jellemzően közepes, helyenként magas is lehet. Az eperfafélék és a tölgyek pollenszintje alacsony-közepes tartományban alakulhat, míg alacsony szinten jelen vannak a kőris, a bodza, a vadgesztenye, a platán, a nyír, a ciprus- és tiszafafélék, a dió, a fűz, a komlógyertyán és a bükk virágpora, melyek mennyisége fokozatosan csökken.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás