promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos figyelmeztetés jött a meteorológusokól, már közelíti hazánkat a fordulat - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Tegnap érezhetően elérte hazánkat egy hidegfront mégpedig erős széllökések kíséretében, ám ez jelentős lehűlést nem okozott a maximumokban, bár az eddigi 25 fok feletti átlagok helyett nagyjából 20 fok lehetett szerdán az ország nagy részén. Most azonban nézzük is, milyen időjárás vár ránk ma és a következő napokban,

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön, azaz a mai napon a Dunántúl fölött lehet több fátyol- és gomolyfelhő, de csapadék itt sem várható. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, kevés lesz a felhő az égen. Az északias szelet még többfelé élénk, északkeleten és nyugaton kezdetben erős lökések kísérhetik. Kora reggel 8 és 13, napközben 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet, melegebb délkeleten lesz.

Pénteken sem változik jelentősen az időjárás, sok napsütésre számíthatunk, délután növekszik meg észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet, csapadék azonban nem várható. Az északias szél nyugaton és keleten, északkeleten lehet élénk. Délután 21-26 fok valószínű.

Szombaton is fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg időnként a napos időt. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél több helyen megélénkülhet. Napközben 22-27 fok között alakulnak a maximumok.

Miután pedig a szerdán minket elérő hidegfront ellenére egy csepp esőt sem kaptunk, joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy mikor érkezik végre jelentősebb csapadék?

Nos, a meteorológusok szerint a héten már szinte biztosan nem. Maradni fog az átlagosnál melegebb, szárazabb idő, amely elsősorban az Alföldön élők számára igazán rossz hír, hiszen ott tovább fokozódhat az aszály. Leghamarabb hétfőn délután, este érkezhetnek újra csapadékgócok országunkba, addig bizony az esernyők, gumicsizmák maradhatnak a szekrények mélyén.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás