promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Néhány nap és érkezik a változás, meglepő hírt közöltek a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Elképesztő hőség köszöntött be Magyarországra az elmúlt napokban. A csúcshőmérsékletek már a nyárra jellemző átlagokat karcolják, így felmerül a kérdés, hogy vajon lesz-e még tavasz az idén, vagy azonnal költözünk is a nyárba. 

Bizonyára mindenki érzékeli, hogy április első hétvégéjére nyáriasra melegedett a levegő, ami egy nagy kiterjedésű anticiklonnak köszönhető. Dél felől főként a nyugati, délnyugati tájakra "húzza fel" a meleget, illetve a napsugarak melegítő hatását nem gátolja csak néhol kevés fáytolfelhő. A HungaroMet Zrt. erre a napra vonatkozó melegrekordja 28,5 fok, amit 1986-ban Körösszakálon regisztráltak, most pedig közel vagyunk ahhoz is, hogy megdőljön ez a több mint 30 éves elképesztő melegrekord.

Nem is csoda, hogy gyorsan melegszik a Balaton is, a nyugati medencében  Balatonfenyvesnél  például már 18 fokos a víz, de most nézzük is részletesen mi vár ránk a következő napokban.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn napos-fátyolfelhős, száraz, kimondottan nyárias időben lesz részünk. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalra északkeleten pára- és ködfoltok képződhetnek. Délutánra pedig  23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Ehhez képest kedden sem változik jelentősen időjárásunk és folytatódik a napos-fátyolfelhős idő, az esernyőkre továbbra sem lesz szükség. Sokfelé élénk, erős lesz a délies szél, de 24-29 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Szerdán azonban érkezik a változás, délután ugyanis egy hidegfront érinti hazánkat, melynek hatására többfelé megerősödik, a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Jelentős csapadék azonban nem érkezik, néhol északon fordulhat elő zápor. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Délután a Dunántúlon 15-23, a Dunától keletre 22-28 fokra van kilátás. Csütörtökre napos, száraz idő körvonalazódik. Az északi szél többfelé megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 20-26 fok között alakulhat.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás