promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási fordulat az időjárásban, sokan erre nincsenek felkészülve - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok elmondták, hogy mi várhat ránk jövő hét elején az időjárás tekintetében.

Nagyot változott az időjárás, és a tavalyival összehasonlítva is elképesztő nagy a kontraszt. Még a hét elején borult volt az ég, illetve sok helyen lecsaptak azért néha záporok és zivatarok, ám szépen lassan az ország nagy részén kitisztult az ég. Nagyon érdekes, hogy tavaly ilyenkor még a legtöbb helyen fűtöttek, ám mostmár inkább kikapcsolták a berendezéseket, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy a 20 feletti csúcsok maradnak, már nem nagyon fognak elmenni.

Ám még van feljebb.

Ugyan most szombatra virradó éjszaka még kaptunk a nyakunkba egy frontot, az időjárás egyre szárazabb lesz mostantól. Ezzel párhuzamosan pedig egyre melegebb lesz, és egyre nyáriasabb időt fogunk majd tapasztalni magunk körül. Ám egyre jobban egy tőlünk délre, a Földközi-tenger térségében lévő anticiklon határozza meg majd az időjárásunkat. És ennek az áramlási rendszerében délnyugat-nyugat felől érkezik egyre enyhébb léghullámok a Kárpát-medence térségébe, vagyis hazánk területére.

És egészen a jövő hét első feléig így lesz.

Majd aztán a jövő hét közepén nyugat felől érkezhet egy újabb frontrendszer, ám a meteorológusok azt is hozzátették, hogy ebben még jelentős a bizonytalanság. A HungaroMet meteorológusai azt is mondták, hogy a jövő hét elején akár egyes országrészekben majd 30 fokot is mérhetünk csúcshőmérsékletként. Hogy milyen időjárás, milyen hőmérsékleti értékek várnak ránk az elkövetkező időszakban az ország különböző részein, arról a HungaroMet térképes előrejelzéséből tudtok majd tájékozódni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás