promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos hidegfront robog felénk, csúnyán belerondíthat a hétfői locsolkodásba, saras esőt is eredményezhet - részlete-időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az idő, erre kell számítani a következő napokban Magyarországon.

Az elmúlt napokban különösen tavaszias időjárásban volt szerencsénk, néhol akár nyáriasan meleg kánikulát is tapasztalhattunk, ezért sokan izgatottan várták, hogy a hétfői locsolkodáshoz milyen gúnyát ölt a meteorológia. Az már biztos, hogy érdemes nem az utolsó pillanatokra hagyni a hölgyek köszöntését, mivel napközben még nem várható számottevő csapadék, este viszont egy hidegfront rondíthat bele a napunkba, ami már okozhat kellemetlenebb meglepetéseket.

Milyen időjárásra lehet számítani a következő napokban?

Húsvét hétfőn változó vastagságú fátyolfelhőzet és sivatagi por szűri a napsütést, időnként borult égboltot okozva. Estétől északnyugat felől hidegfront érkezik, ami határozottan növeli a felhőzetet, de még nem várható csapadék. A déli szél nagyrészt élénk, olykor erős lesz, viharos lökésekkel az Alpokalján. A nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére a levegő hűl le 10 és 21 fok közé, nyugat felé haladva alacsonyabb értékeket mérhetünk.

Este Nyugat felől tovább erősödik a felhőzet, várhatóan erősen felhős vagy borult idő lesz. Széles körben számíthatunk esőre, záporokra, helyenként akár zivatarokra is, amik a sivataki porral keveredve sáros esőt eredményezhetnek. A legjelentősebb csapadék a Nyugat-Dunántúlon várható, míg a Dél-Alföldön néhány száraz terület is lehet. A szél fokozatosan északnyugatira, nyugatira fordul, erős, néhol viharos lesz, különösen a Tiszántúlon, ahol erős lökések is előfordulhatnak. Az éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legenyhébb az idő.

Kedden erősen felhős vagy borult idő várható, majd napközben nyugat felől a felhőzet szakadozik, és gomolyfelhők jelennek meg. Reggelig széles körben, később inkább szórványosan várható csapadék, főként zivatarok formájában, elsősorban a Dunántúlon. A sokfelé erős nyugati szél időnként viharos lökésekkel kísérhető. A hőmérsékleti maximumok várhatóan 11 és 18 fok között alakulnak.

Szerdán fátyolfelhős idő várható, napos időszakokkal, majd a nap második felében délnyugat felől vastagszik a felhőzet. Csak kevés helyen lehet csapadék. A délnyugati szél sokfelé élénk lesz, néhol erős széllökésekkel. A hajnali 3 és 8 fok közötti hőmérséklet délutánra 15 és 20 fok közé emelkedik.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás