promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dínófelhő rontott az országra, a meteorológusok sem hittek a szemüknek - részletes időjárás-erőrejelzés
Borítókép:  Eumetsat
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az időjárás, erre kell számítani a héten.

Az emberek már napok óta azt találgatják, hogy vajon mikor érkezik már meg az igazi jóidő, de a találgatásoknak ezen a napon vége szakad, mivel szerdán már olyan meleg lesz hazánkban, hogy egyes helyeken akár 22 fokra is felszaladhat a hőmérő.

A jó idő pedig a ma esti hidegfront ellenére is velünk marad, ugyanakkor a meteorológusok érdekes, dínóra emlékeztető alakzatokat szúrtak ki a meteorológiai térképen, hazán a hüllő tarkója és nyaka között helyezkedik el.

Forrás: Eumetsat

Talán nem véletlen, hogy a mozikba éppen ezen a napon rombol be az ősi szörnyeket szintén felvonultató Godzilla x Kong (írásunk a filmről), amitől feltehetően minden épeszű meteorológus a fejére állna, ha komolyan venné a föld alatti üregekben lévő természeti jelenségeket (napsütés, antigravitációs terek, esőfelhők, stb.):

Na de milyen időjárásra kell számítani a következő napokban?

Szerdán változó vastagságú és mennyiségű felhőzet várható, néhol több, néhol kevesebb napsütéssel. Estétől délnyugat felől az ég beborul. Délutánig csak néhány helyen lehet kis mennyiségű csapadék, majd délnyugaton egyre szélesebb területen várható eső, zápor, néhol akár zivatar is kialakulhat. A délkeleti és déli szél napközben több helyen erősödik meg. A hőmérséklet délután 15 és 23 fok között mozog, míg késő este 11 és 17 fok között alakul.

Éjszaka egy hidegfront vonul át az országon, ami fokozatosan keleten is erősen megnöveli a felhőzetet. Eközben a Dunántúlon az éjszaka második felében kitisztul az ég. A csapadék főleg nyugatról kelet felé helyeződik át, és többfelé számíthatunk esőre, záporra, néhol akár zivatarra is. A déli és délkeleti szél több helyen megerősödik. Az éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön az éjszaka folyamán délnyugat felől érkező frontális felhőzet és csapadékzóna délelőtt elhagyja az északkeleti tájakat. Mögötte átmenetileg napos idő várható, csökken a csapadék esélye. Késő délelőttől délnyugati irányból ismét felhősödni kezd az ég, és késő délutántól már előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. A hajnali 5 és 12 fok közötti hőmérséklet délutánra általában 16 és 21 fok közötti értékre emelkedik.

Pénteken éjszaka a felhőzet fokozatosan csökken, és a záporok is megszűnnek, így napközben már napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, valamint csapadék sem valószínű. A déli és délnyugati szél több helyen erős lesz, a Nyugat-Dunántúlon akár viharos is lehet. A hőmérséklet éjjel 2 és 10 fok között, míg nappal 18 és 24 fok között alakul.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás