promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A hidegörvény hatásaiba bele lehet fagyni, de már robog felénk a szívmelengető változás - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Márciusban több reggel is fagyos időre ébredtünk, de hamarosan fellélegezhetünk.

Ahhoz képest, hogy februárban milyen enyhe volt az időjárás, márciusban már több alkalommal is fagyra ébredhettünk, amit az elmúlt pár napban különösen elviselhetetlenné tett az északról érkező hideg levegő. Ma hajnalban is óriási fagyra ébredhettünk az ország számos pontján, azonban némi jó hírként szolgáltak a meteorológusok: szerda délutántól folyamatosan enyhülni fog az időjárás, egészen a hétvégéig: szombaton ugyanis akár 20 fokot is mérhetünk a hőmérővel, de vasárnap már újabb hidegfronttal kell számolni.

Milyen időre kell számítani a következő napokban?

Szerdán az ország keleti harmadában a sok napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg, más területeken pedig fátyolfelhős lesz az ég, amely késő délután néhol vastagabbá válhat. Csapadék nem várható. A nyugati szél többnyire mérsékelt marad, időnként azonban felerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 11 és 16 fok között lesz.

Csütörtökön a HungaroMet jelentése szerint gomoly- és fátyolfelhőkkel kezdődik a nap, de több órára általában kisüt a nap. A nap második felében nyugat felől egyre növekszik a felhőzet. Az esti óráktól néhány helyen előfordulhat kisebb eső, zápor. A légmozgás gyenge marad. Hajnalban általában -2 és +4 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, míg kora délután 12 és 19 fok között lehet. Délnyugaton melegebb, míg északkeleten hidegebb idő várható.

Pénteken általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, bár délutántól nyugaton érdemi és tartósabb felhőzetcsökkenés várható. Elszórtan kisebb eső, zápor előfordulhat. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkülhet. Hajnalban általában 1 és 9 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, de Szabolcsban még gyenge fagy is előfordulhat. Kora délután általában 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten pár fokkal hűvösebb lehet.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás