promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rossz hír érkezett a holnapi időjárásról, szinte minden vármegye érintett: búcsút mondhatunk a napfénynek, az esernyőt se hagyjuk otthon
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Váratlanul csap majd le a ború, alig lehet látni az eget a felhőktől.

Vasárnap az ország jelentős részén folytatódik a gyönyörű, tavaszias időjárás: ragyogó napsütésre számíthatunk, ám északkeleten és keleten intenzívebb gomolyfelhők fognak felgyülemleni, melyekből záporok is kialakulhatnak. Több tájon északi-északnyugati irányból fújhat élénk, helyenként erős szél, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A délutáni órákban a hőmérséklet 11 és 17 fok között alakulhat, hidegfelhős hatások érkezhetnek, ezért az érzékenyek körében fejfájás, vérkeringési problémák és görcsök előfordulhatnak, az ízületi jellegű kellemetlenségek erősödhetnek.

A szél miatt a fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság tünetei tovább súlyosbodhatnak.

Az északkeleti területeken az éjszaka folyamán is előfordulhatnak felhők, melyekből eső vagy zápor is kialakulhat. Másutt derült vagy csak enyhén felhős időjárás várható. A szél mindenhol mérsékelt lesz. Hajnalra általában -2 és +6 Celsius fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, a legenyhébb időjárás a délnyugati tájakon lesz jellemző. Északkeleten helyenként akár -4, -5 Celsius fokig is lehűlhet a levegő

A hét kezdete viszont barátságtalanabb időjárással indul: hétfőn a dél-nyugati részeken erőteljesen felhős vagy borult lesz az égbolt.

Északkeleten hasonlóan felhős idő várható, bár napközben a felhőzet fokozatosan gomolyagosodik, és a nap is előbukkan. A két régió között, az ország középső területein kevesebb lesz a felhő, és több napsütésre számíthatunk. Dél-nyugaton némi eső, zápor előfordulhat, míg másutt csapadékra nem kell számítani. Az északi és északnyugati szél egyre inkább keleti irányba fordul, és helyenként élénk lökésekre is számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de északkeleten hűvösebb lesz az idő, ott mindössze 6 és 11 fok közötti maximumokra számíthatunk.

A reggeli órákban északon és északkeleten enyhén fagyhat a levegő, majd napközben 8 és 16 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás