promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális változás robog hazánk felé, hétfőn már nem ússzuk meg - időjárás-előrejelzés részletesen
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az idő, erre kell számítani. Jó lesz felkészülni, meglepetéseket tartogat a március.

Tegnap elhagyta hazánkat a hidegfront, így vasárnap sok helyen kisüt a nap, az ország keleti részében lehet még számítani záporra, zivatarra. Éjszaka azonban megélénkül az északnyugati szél, és hétfőn az ország középső részén, illetve a nyírségben brutális erejű, helyenként akár 80 km/h-t elérő széllökésekre kell készülni.

A hőmérséklet is lehűl, mivel sarkvidéki levegő áramlik majd be hazánkba, sok helyen kell majd készülni fagyveszélyre, a téligumikat sem érdemes még lecserélni - lássuk a részleteket:

Vasárnap a keleti és északkeleti régiókban délelőtt még több felhő várható, és elszórtan számíthatunk esőre, záporra. Később felszakadozik a felhőzet, és kevesebb lesz a csapadék. Másutt főként napos idő várható gyenge felhőzet mellett. Az északnyugati és északi szél többnyire élénk lesz, helyenként erős lökésekkel, de este mindenhol mérséklődik a szél. A maximum nappali hőmérséklet várhatóan 10 és 17 fok között alakul. Késő este a levegő hűlni kezd, és várhatóan 1 és 9 fok között lesz.

Este délnyugaton megnövekszik és vastagszik a felhőzet, néhol kisebb esővel. Az északkeleti területeken is lehet felhős az éjszaka, esővel vagy záporral. Másutt derült vagy enyhén felhős idő várható. A szél mindenütt gyenge lesz. Hajnalra általában -2 és +6 fok között hűl le a levegő, a legenyhébb az északnyugati, délnyugati tájakon. Északkeleten helyenként akár -4, -5 fok is lehet.

Hétfőn a HungaroMET jelentése szerint délnyugaton és délkeleten nagy részben erősen felhős lesz az idő, máshol változóan felhős lesz az égbolt. Elszórtan előfordulhat eső vagy zápor. Az északi szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de az északkeleti területeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Kedden általában napos időre lehet számítani gomolyfelhőkkel, bár kezdetben délnyugaton lehetnek erősebben felhős területek. Elszórtan előfordulhat eső vagy zápor. Az északi és északkeleti szél megélénkül, néhol időnként megerősödik. Hajnalban általában -2 és +6 fok között lesz a hőmérséklet, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -5, -3 fokot is mérhetnek. Kora délutánra 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás