promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csalóka a napos ég, a hosszú hétvégére berobban a rossz idő, esernyő nélkül nem érdemes nekivágni - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon  gyorsan változik az időjárás, ezért érdemes figyelni az előrejelzéseket.

Bár március 15-én még az ország nagy részében azt tapasztalhatjuk, hogy kellemes tavaszias idő van, az időjárás is különleges kegyben részesíti a nemzeti ünnepünket, aki elutazik a hosszú hétvége alkalmából, az ne felejtse otthon az esernyőt/esőkabátot, szombat hajnalban ugyanis berobban a rosszidő, hazánkat egy hidegfront éri el, ami az ország számos területén vezet majd esőzésekhez, szombat-vasárnap a nap is elbújik a felhők mögött

Milyen időjárásra kell számítani?

Pénteken kezdetben erősen felhős és borult tájakon fokozatosan szakadozik a felhőzet, és általában gomolyfelhős, napos idő várható. Ugyanakkor nyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet, ami egyre terjedelmesebb lesz. Napközben csak kis esély van csapadékra. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt marad. A maximum hőmérséklet 13 és 18 fok között várható, míg késő este 4 és 11 fok között hűl le a levegő.

Este tovább nő és vastagszik a felhőzet, és a legtöbb helyen erősen felhős vagy borult lesz az ég. Főleg hazánk északnyugati és nyugati részén számíthatunk több helyen záporokra. Csak a záporok környezetében várható szélélénkülés. Az éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de a kezdetben kevésbé felhős északkeleti és keleti tájakon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Szombaton főként borult lesz az ég a HungaroMet jelentése szerint, majd délután és este északnyugat, nyugat felől felszakadozik, és csökken a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, néhol akár zivatar is kialakulhat. Időnként élénkülhet a déli, délnyugati szél, míg az esti óráktól a Dunántúlon északnyugatira fordulhat. Délutánra várhatóan 11 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap általában napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, ami száraz marad, kivéve északkeleten és keleten, ahol erősen felhős területek is lehetnek, és helyenként előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati és északi szél megélénkül, több helyen megerősödik. Hajnalban általában 1 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, míg kora délután 11 és 17 fok között várható. Csak északkeleten lehet hűvösebb.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás