promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a márciusi hó, a meteorológusok szerint azonban ez a hétvége még nyugodt lesz ahhoz képest, ami hétfőn érkezik - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan számítottak rá, hogy a tavasszal ismét havazni fog, nekik lett igazuk.

Az elmúlt években nem egy alkalommal fordult elő, hogy tavasszal is havazott, sőt, előfordult hogy több hó esett tavasszal, mint februárban. Sokan most is arra fogadtak, hogy nem ússzuk meg havazás nélkül, és a nőnap bizony el is hozta nekünk a havazást a magasabb pontokon, a hidegcseppnek hála a Börzsöny is fehér ruhát öltött - olvasható az Időkép oldalán. Ennek ellenére a meteorológusok azt jósolták, hogy a hétvége folyamán országszerte enyhülni fog az idő, bár a felhős ég megmarad, csapadékra csak elvétve kell számítani, hétfőn viszont már érdemes lesz esernyőt ragadni a reggeli indulásnál.

A Nagy-Hideg-hegyről fotók is készültek, amit itt meg is lehet lesni:

Milyen időjárásra kell számítanunk a hétvégén, és a következő napokban?

Szombaton, miután a párásság és ködfoltok eloszlanak, változó idő várható, főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében, ahol időnként erősebben felhős lesz az ég. Az Alföldön inkább napos időre számíthatunk. Néhol előfordulhat gyenge eső vagy zápor. A délkeleti szél élénk, néhol erős lökésekkel, főként a Kisalföld és az Alpokalja térségében. A hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul a nappali órákban, míg késő este 1 és 9 fok között hűl le a levegő.

Este Nyugat, délnyugat felől tovább növekszik és vastagszik a felhőzet, helyenként kisebb eső vagy zápor is előfordulhat. Párásság és helyenként köd is kialakulhat. A délkeleti szél időnként élénk lökésekkel fújhat. Az éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a kezdetben kevésbé felhős északkeleti fagyzugokban a levegő fagypont környékére is lehűlhet.

Szombaton az ég közepesen vagy erősen felhős lesz a HungaroMet jelentése szerint. Több helyen, főleg a késő délutáni és esti óráktól, eső és záporeső várható. A délkeleti szél sokfelé megélénkül, különösen a Kisalföldön erősödik meg. Kora délután általában 13-19 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten helyenként csak 9-12 fokot mérhetnek.

Hétfőn főként erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Több helyen eső, zápor és néhol zivatar is várható. A délkeleti és déli szél sokfelé megerősödik, majd a Dunántúlon nyugatira, északnyugatira fordul az áramlás. Hajnalban általában 6 és 11 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, de a szélvédett északkeleti körzetekben hidegebb lehet. Kora délutánra 11 és 19 fok között melegszik fel a levegő, de a tartósabban csapadékos részeken alacsonyabb értékek is lehetnek.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás