promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyot változik az időjárás, a szeszélyes frontrendszer a hétvégére is tartogat meglepetéseket - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nőnap alkalmából úgy tűnik, hogy az időjárás is inkább ünnepel: ilyen lesz az idő, erre kell készülnünk az előttünk álló napokban.

Az elmúlt pár napban kidugta a foga fehérjét a március, nem csak kellemesen meleg és szellős tud ám lenni ez a tavaszi hónap, hanem sokkal szeszélyesebb is, sarkvidéki hűvös levegővel, sok csapadékkal, hajnali fagyokkal.

Pénteken azonban ismét egyre ritkábban számíthatunk csapadéknak, az idő folyamatosan melegedni fog, és a hétvégén már arra kell számítani, hogy többnyire jó idő lesz az ország egész területén, még a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet. Vasárnap azonban egy hullámzó frontrendszer éri el hazánkat, ami ismét több csapadékkal fog kedveskedni nekünk.

Milyen időjárásra kell számítani a következő napokban pontosabban?

Péntek reggel erősen felhős lesz az ég, délutánra azonban a felhőzet felszakadozik és gomolyfelhők keletkeznek. Este jelentősen csökken a felhőzet. Korai estig esetenként enyhe csapadékra lehet számítani. A délkeleti szél csak néhány helyen élénkülhet meg átmenetileg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között lesz. Késő este a levegő hőmérséklete 2 és 7 fok között alakul.

Este az ég változóan felhős lesz, keleten pedig foltokban köd képződhet. Elszórtan lehet gyenge csapadék. A Dunántúlon időnként élénk lökések kísérhetik a délkeleti széljárás. Az éjszaka legalacsonyabb hőmérséklete döntően -1 és +4 fok között lesz, de a szélvédett északkeleti részeken akár ennél is hidegebb lehet.

Szombaton, miután a ködfoltok eltűnnek, az ég közepesen vagy erősen felhős lesz a HungaroMET jelentése szerint. Lokálisan eső és záporok előfordulhatnak. A délkeleti szél sok helyen megélénkül, időnként megerősödik. Kora délutánra a levegő hőmérséklete 10 és 15 fok közötti lesz.

Vasárnap főként erősen felhős vagy borult idő várható. Néhány helyen délutántól elered az eső és záporeső. A déli és délkeleti szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában 2 és 7 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, de a szélvédett északkeleti területeken ennél hidegebb lehet. Kora délután általában 13 és 19 fok közötti hőmérséklet valószínű, északkeleten helyenként csak 9 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Az HungaroMET legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás