promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szélsőséges időjárási jelenség száguld felénk, négy vármegyére is riasztást adtak ki a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

A hét második felére érezhetően lehűlt a hőmérséklet, a maximumok pedig a következő napokban is 10 és 15 fok között alakulnak és több helyen eső, zápor is várható, pénteken pedig egy szélsőséges időjárási jelenség miatt ki is adták a riasztást a meteorológusok, de most nézzük is részletesen.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon jellemzően erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Több helyen várható zápor, eső. A délelőtti órákban az északkeleti magasabban fekvő helyeken halmazállapot-váltás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Ehhez képest péntekre sem változik jelentősen az időjárás és jobbára erősen felhős, illetve borult lesz az ég, a nap második felében azonban már vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Szórványosan előfordul eső, záporeső, majd a délutáni óráktól csökken a csapadékhajlam. Helyenként megélénkül az északkeleti, majd a délkeleti szél. Kora délután 6, 12 fok valószínű.

Ez azonban még nem minden, a tartós, sűrű köd miatt ugyanis négy vármegyére is kiadták a figyelmeztetést a meteorológusok, Baranya, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyékre.

Szombaton a ködfoltok megszűnése után eleinte még főleg rétegfelhőkre számíthatunk, majd a magasban is érkezik felhőzet délnyugat felől, emellett több-kevesebb napsütés is várható. Néhol előfordulhat gyenge eső, de számottevő csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti szél. Hajnalban általában -1, +4 fokot mérhetünk, de a szélvédett északkeleti vidékeken hidegebb lehet. Kora délutánra pedig 8 és 15 fok közé melegszik fel a levegő, néhány fokkal tehát magasabbak lesznek a maximumok.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás