promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó hírek jöttek az időjárásról, 60 éve nem volt Magyarországon ilyen enyhe február, de még lehetnek kellemetlen meglepetések
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nyakunkon a kellemetlen időjárási változás?

Szokatlanul enyhe februári időjárásunk volt idén - olyannyira, hogy közel 60 éves rekord dőlt meg, ugyanis 1966 óta nem volt olyan enyhe február Magyarországon, mint ebben az évben. Sőt, a meteorológusok még azt is közölték, hogy az idei február a hetedik helyre kerülhetne azok közé az enyhe márciusi hónapok közé, amiket 1901 óta mértek hazánkban.

Ugyanis az idei február átlaghőmérséklete 8,19 fok volt, míg az eddigi legenyhébb március - amit 2014-ben mértek - 9,09 fokos átlaggal zárt; vagyis nincs 1 Celsius-fok közöttük.

Ez elképesztő szám, és továbbra is úgy tűnik, hogy már tényleg nem fog visszatérni a télies időjárás, azonban még lehetnek kellemetlen meglepetések. Az OMSZ közlése szerint a hét közepén kicsit visszaesik a hőmérséklet, és emiatt bizonyos országrészekben visszatérhetnek a hajnali fagyok. Na, olyan kemény, valóban fagyos mínuszokra nem kell számítani, így nem kerülnek veszélye a virágba borult gyümölcsfák, de mint mondtuk - még nem nyugodhatunk meg teljesen, hogy itt a tavasz, mert jól ismerjük, hogy általában ilyenkor szokott váratlanul leesni a hó.

Nézzük most meg, mi várható a hétfői nap időjárásában:

A párásság, ködfoltok feloszlása után alapvetően napos időre számíthatunk a délnyugat felől növekvő fátyolfelhőzet és a kevés gomolyfelhő mellett. Ugyan a legtöbb helyen nem várható csapadék, egy-egy zápor kialakulása nem kizárt. A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Késő estére többnyire 4 és 12 fok közé hűl le a levegő.

A következő napok időjárását illetően pedig az alábbi videóban kaphattok tájékoztatást:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás