promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két vármegyére adtak ki figyelmeztetést, itt jégeső is jöhet - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen idő jöhet majd az elkövetkező napokban, egy kicsit változik a megszokott.

Az elmúlt időszakban már hozzászokhattunk, hogy a tavaszias idő berendezkedett Magyarországra, és a tél egyelőre visszavonulót fújt, nagyon sokszor pedig megdőltek a napi melegrekordok is. Sőt, ez a február meglehetősen melegre sikeredett, ez lett 1901 óta legmelegebb február, jócskán felülmúlva fokokban az előző évszázadot. Ám még csillagászatilag tél van, így pedig sokan kíváncsiak, hogy mi következik ezek után.

Marad a meleg és tavaszias idő, esetleg visszatér még a hideg, és jönnek vele a fagyok is?

A HungaroMet most azt a címet adta a friss időjárás-jelentésének, hogy "Örvények fogságában", hiszen több ciklon is örvénylik felénk ebben az időszakban. Emiatt pedig a Kárpát-medence időjárását kedd estig ugyan enyhe, de már nedvesebb légtömegek uralják. Kedden helyenként jöhet tehát a csapadék, érdemes tehát rápillantani az időjárás-előrejelzésre, hogy hol számíthatunk, Magyarország melyik pontján van nagyobb esély csapadékra az elkövetkező időszakban.

Ráadásul a hajnali fagyok is jellemzők lesznek majd az elkövetkező időszakban hazánkra. A meteorológusok két vármegyére adtak ki figyelmeztető előrejelzést, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére és Heves vármegyére. Mint a leírásban megjegyzik, ezeken a helyeken zivatarok alakulhatnak ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Hogy mégis mi várható még az időjárás frontján hazánkban a ti lakóhelyeteken, és hogy pontosan hány fokra lehet majd számítani? A videós előrejelzésből ez is kiderül:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás