promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szélsőséges időjárási jelenség tart felénk, 5 vármegyére adták ki a figyelmeztetést - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Mostanra már nem csak az időjárásunkban érkezett meg a tavasz, de a március beköszöntött így jogosan feltételezhetnénk, hogy az elmúlt napok kellemesen meleg tendenciája folytatódik, ám ez nem feltétlenül igaz az előrejelzések szerint. A nyugalmunkat ugyanis eső, záporok valamint az ország több pontján felbukkanó ködfoltok is megzavarhatják, de most nézzük is részletesen mire számíthatunk.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon a Dunántúlon a látási viszonyok javulnak, a zárt felhőtakaró pedig lassanként szakadozik, de északon, északkeleten tartósan borult marad az ég. A keleti megyékben és a középső országrészben több helyen lehet eső, zápor. Éjfélig azonban már nagy területen csökken a felhőzet, ugyanakkor maradnak felhősebb körzetek. A délkeleti, keleti szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 17 fok között alakul, de a tartósan borult részeken néhol csak 9, 10, a naposabb déli, délnyugati tájakon akár 18, 19 fok is lehet. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Ma estétől szombat reggelig a Nyugat-Dunántúlon kiterjedt, tartósabb köd képződhet, mely a kora délelőtti órákra várhatóan mindenütt feloszlik, ám a meteorológusok így is kiadták a figyelmeztetést a szélőséges időjárási jelenség miatt az alábbi öt vármegyére:

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém, Zala

 

Ehhez képest vasárnap sem változik jelentősen időjárásunk és az éjszakai ködfoltok feloszlása után nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik. Délután 11 és 18 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

A következő hét első napján a ködfoltok megszűnését követően jobbára gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Kedden pedig nagyrészt közepesen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat eső, zápor, sőt zivatar sem kizárt. Az északi szél több helyütt megélénkül, néhol időnként megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 2 és 8, a csúcsérték 13 és 19 fok között várható.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, akkor nézd meg a HungaroMet videós beszámolóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás