promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Február utolsó napján sem kímél minket az időjárás, egészen extrém jelenségre figyelmeztetnek a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Már jó néhány napja úgy érezhetjük, hogy beköszöntött a tavasz az országunkban, az ilyenkor teljesen szokatlan 20 fok környéki csúcsértékek pedig most úgy tűnik nem igazán tágítanak tőlünk, sőt egy újabb melegrekord is elképzelhető, úgyhogy most nézzük is részletesen az előrejelzéseket.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon általában fátyolfelhős időre számíthatunk, ám időszakosan erősen felhőssé válhat az ég. Néhol előfordulhat gyenge eső, zápor. A szél csak kevés helyen élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet egészen döbbenetes magasságokig emelkedik és 14 és 21 fok között alakul és  délkeleti tájakon mérhetjük a magasabb értékeket, ami akár az országos melegrekordot is megdöntheti. Késő estére majd 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

A mai nap tehát már nem is márciusi, hanem inkább áprilisi hőmérsékletekkel számolhatunk és kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség sem várható. Ugyanakkor reggelig főként a Dunántúl keleti részein és az Északi-középhegység térségében helyenként pára, illetve sűrű köd képződhet, de gyorsan javulnak majd a látási viszonyok a meteorológusok közlése szerint.

Ehhez képest pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd estére szakadozik, csökken a felhőzet. Szórványosan lehet eső, zápor, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén. A délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. Délután 11, 19 fokra számíthatunk.

Ami pedig a hétvégét illeti, reggelre a Nyugat-Dunántúlon köd, rétegfelhőzet képződhet, amely napközben fel is oszlik. Mindeközben délnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, majd döntően gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, de az északkeleti tájak felhősebbek maradhatnak. Helyenként előfordulhat gyenge eső, zápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. A déli szél megélénkül. A minimum 3 és 10, a maximum pedig 13 és 18 fok között alakul majd.

A hét utolsó napján vasárnap pedig az éjszaka képződő ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos idő várható és csapadékra kicsi az esély. A déli szél az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik, Sopron körül viharossá is fokozódik. Hajnalban 3 és 8, délután 14 és 19 fok közötti értéket mérhetünk.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videóját is alább!

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás