promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szaharai por borítja be hazánk egét, a hőmérsékleti anomália kritikus szintet fog megütni - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az időjárás Magyarországon, erre kell készülni a február hátramaradó részében.

Olyan tavaszias az időjárás, hogy a meteorológusok már az időjárás-jelentésben is azzal viccelődtek, hogy áprilisi a február, hiszen a napokban sorra dőltek meg a melegrekordok, és ez az elkövetkezendő napokban sem tűnik úgy, hogy megváltozni. Hazánkban továbbra is meleg, többnyire csapadékmentes, száraz időre kell számítani. Hogy ez mennyire elüt a megszokottól, az az európai hőmérsékleti anomália térkép is jól mutatja, ahol Magyarország a vörös zónában esik, ennyivel melegebb van most az országban a megszokott átlagnál.

Az időkép arra hívja fel a figyelmet, hogy a következő napokban egy hidegfront érkezik a Szahara térségébe. Ennek következtében erős feláramlás keletkezik, amely nagy mennyiségű sivatagi port emel a magasabb légrétegekbe. Ennek eredményeként az erős déli áramlásnak köszönhetően ez a porfelhő elérheti a mi régióinkat is, aminek következtében fakóbbá válhat az égbolt, a napkelték és a napnyugták pedig színesebbé válhatnak.

Na de milyen időjárásra kell számítani szerdán és csütörtökön?

Szerdán általában napos idő várható a HungaroMet előrejelzése szerint, bár néhány területen lehetnek zártabb, vastagabb felhők. A nyugati országrészben délután egyes helyeken előfordulhat eső vagy zápor. A déli, délkeleti szél kevés helyen erősödhet meg, míg nagyobb eséllyel az északnyugati és délkeleti tájakon élénkülhet fel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható. Késő estére a hőmérséklet 7 és 12 fok között csökken.

Este altalában fátyolfelhős lesz az ég, a levegő párássá válik, és néhol köd képződik. Nem várható csapadék, a légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. Az éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Csütörtökön újfent nagyrészt fátyolfelhős, napos idő várható, bár napközben átmenetileg vastagabb lehet a felhőzet. A délnyugati tájakon néhol kisebb eső, zápor kialakulhat, a keleti, délkeleti szél napközben sok helyen élénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Az HungaroMET legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás