promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megállíthatatlanul száguld felénk a forróság, a meteorológusok sem hittek a szemüknek a maximumok láttán - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Nagyon úgy tűnik, hogy már ideje korán ránk köszöntött a tavasz, az előrejezések szerint ugyanis továbbra is marad a meleg, kora tavaszias idő, olyannyira, hogy kedden azaz a mai napon a napi melegrekord is megdőlhet, de most nézzük is részletesen mit mondanak a meteorológusok.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon a Dunántúlon és középen jellemzően erősen felhős idő valószínű, itt inkább csak kevés szűrt napsütés lehet. Ugyanakkor a Tisza mentén és a Tiszántúlon fátyolfelhős, napos idő valószínű. Legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon van esély egy-egy futó záporra. A déli, délkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul, tehát elképesztően meleg lesz. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Ehhez képest szerdán már hazánk nagy részén fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, de helyenként vastagabb felhőtömbök is megjelennek. Csapadék nem valószínű. (Éjjel, reggel főleg a nyugati és az északkeleti tájakon pára-, ködfoltok képződnek). Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 2, 8 fokról kora délutánra 15 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Jelentős változásra csütörtökön sem számíthatunk, többnyire fátyolfelhős, napos idő várható, de helyenként vastagabb felhőtömbök is lehetnek. Néhol előfordulhat kisebb eső, zápor. Éjjel és reggel elsősorban nyugaton, illetve északkeleten számíthatunk pára-, ködfoltokra. Sokfelé megélénkül a keleti szél. A minimum általában 3 és 9 fok között alakul, kora délutánra 15 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken pedig nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat eső, zápor, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. A délkeleti szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik. A hajnali 3, 10 fokról kora délutánra 13, 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz nézd meg a HungaroMet videós előrejelzését is alább, melyben beszámolnak a napi melegrekordról is!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás