promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos hír, megdőlhet a melegrekord, ezekben a vármegyékben van a legnagyobb esély a napi melegrekord megdőléséhez - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárásra számíthatunk majd a hét második napján, kedden.

A tavaszias időjárás folytatódik, annak ellenére, hogy a hétvégén vastagabb felhők gyülekeztek felettünk, nem változott meg hosszú távon az időjárás, csupán rövid távon történtek változások, és a hét elejére már minden vissza is állt az eredeti kerékvágásba. Kellemes, száraz és tavaszias idő, ám a meteorológusok fontos hírt közöltek a melegrekorddal kapcsolatban is, hiszen van rá esély, hogy kedden megdőlhet a napi melegrekord.

Továbbra is magasan az átlag felett alakulnak majd a hőmérsékletek Magyarországon, és ez a következő időszakban is így marad a HungaroMet időjárás-előrejelzése szerint. Kedden majd változóan felhős időre készülhetünk, és ennek keretében kialakulhatnak futó záporok is, ám érdemi csapadék nem várható majd ezen a napon. Sőt, megdőlhet akár a napi melegrekord is. Hazánkat ugyanis egy mediterrán ciklon melegfrontja érte el a vasárnapi hullámzó frontrendszer után, hétvégén utóbbinak volt köszönhető, hogy az ország középső részén kialakulhattak esőzések is.

Sőt, további meleg léghullámok érkeznek majd a Kárpát-medencébe.

A kedd hajnali órákban a Dunántúlon foltokban köd is képződhet, ám délután már meglehetősen jó időben lehet részünk majd Magyarországon. A HungaroMet videós előrejelzésében láthatjátok térképre vetítve is, hogy melyik lesz azaz országrész, melyek lesznek azok a vármegyék, ahol bizony előfordulhat, hogy megdőlhet a napi melegrekord. Ezeken a helyeken lehet tehát a legmelegebb a keddi nap folyamán.

21 fokot is mérhetünk akár az ország egyes részein.

Érdemes tehát tájékozódni, íme az előrejelzés:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás