promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyakunkon a változás, már 5 vármegyére is kiadták a riasztást a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Az utóbbi napok nyugodtabb időjárása után most nagyon úgy tűnik, hogy érkezik a változás, a meteorológusok ugyanis már ki is adták a riasztást egy szélsőséges időjárási jelenség miatt, ami már ma elér minket, de nézzük is részletesen mire számíthatunk ma és a következő napokban.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, és általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az északi területeken előfordulhat délutántól gyenge eső. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 16 fok között valószínű, de az északi, északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Ez azonban még nem minden, ma ugyanis nagyobb eséllyel a déli órákban, majd estétől a Dunántúl nyugati kétharmad részén előfordulhatnak viharos általában 60-70 km/h, de néhol >70 km/h széllökések ezért öt vármegyére is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Egészen pontosan Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre.

Ehhez képest pénteken is hasonló idő vár ránk. Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Tiszántúlon lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Hazánk északnyugati felén szórványosan előfordul eső, zápor, délkeleten kisebb a csapadék esélye. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Délután 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb.

A hétvége első napján szombaton pedig a Dunától keletre döntően erősen felhős vagy borult lesz az égbolt, de a Dunántúlon már vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró. Éjjel hazánk nyugati, északnyugati kétharmadán, nappal inkább a Dunától keletre valószínű elszórtan eső, zápor, esetleg zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz nézd meg a HungaroMet videós beszámolóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás