promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Betör hazánkba, 5 vármegyére figyelmeztetést adtak ki - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre lehet számítani majd az elkövetkező napokban Magyarországon.

Pár hete megérkezett a tavaszias idő, és nagyon úgy tűnik, hogy most egy darabig még velünk lesz, ám ez nem jelenti azt, hogy apróbb változások ne lennének felettünk, ne jönne olyan időjárási változás, amely ezt a nyugalmat egy kicsit megzavarná. Most egy hullámzó frontrendszer közeledik a Kárpát-medence felé, ennek hatására pedig megnövekedett a felhőzet a fejünk felett, és ennek hatását már a mai nap is érezhettük az ország jelentős részén.

Így pedig egyre jobban növekszik majd a csapadékhajlam.

Ám a HungaroMet időjárás-előrejelzéséből azt is megtudhattuk, hogy folytatódik majd a sokévi átlagnál enyhébb időjárás, tehát az, amit a hátunk mögött hagyott időszakban mát megszokhattunk ebben az évben. Borongós és tavaszias idő jelentkezik majd tehát Magyarországon, miközben több helyen élénkebb széllökésekre is számítani lehet majd. A figyelmeztető időjárás szerint a délnyugati irányú szél már most is erős sok helyen az országban.

Mint a meteorológusok írják, a szelet a Dunántúl nyugati, északnyugati felén a délutáni órákban és az éjszaka első felében viharos (ált. 60-80 km/h) lökések is kísérhetnek. Péntek hajnalra veszít erejéből a szél, péntekre öt vármegyére van még érvényben figyelmeztető előrejelzés

Győr-Moson-Sopron, Somogy, vas, Veszprém és Zala vármegyére.

A HungaroMet videós előrejelzésében térképen is láthatjátok, hogy az ország mely részein számíthatunk csapadékra nagyobb eséllyel, így érdemes ránézni, hogy készülnötök kell-e esernyővel:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás