promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az idő, a meteorológusok 3 szóval tudatták, mi közelít felénk - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Változás áll be hazánk időjárásában, a meteorológusok kiadták a riasztást.

Végre valami változás - írják a meteorológusok a legfrissebb időjárás-jelentő videójukban. Ugyanis valamivel változékonyabbra fordul időjárásunk, egy hullámzó frontrendszer közelíti meg térségünket. A megerősödő délies széllel nedvesebb és enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, így felhősödésre számíthatunk, de enyhe marad az idő, továbbra is kellemes 14-15-16 fokos nappali hőmérsékletekkel számolhatunk.

A meteorológusok 3 szóval tudatták, pontosan mi vár ránk csütörtökön, amikor megérkezik a hullámzó frontrendszer:

felhősebb, szelesebb, enyhébb.

Ugyanakkor kiadtak már egy riasztást is az erős széllökések miatt, csütörtökön napközben (nagyobb eséllyel a déli, délutáni órákban) a Dunántúl nyugati felén előfordulhatnak viharos (ált. 60-70 km/h, néhol >70 km/h) széllökések.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint szerda éjjel átmenetileg nagyobb területen csökken a felhőzet, de északnyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, a hajnali órákra pedig már egyre nagyobb területen meg is vastagszik a felhőtakaró. Foltokban pára, köd képződhet. Számottevő csapadék nem valószínű. A mérsékelt déli, délnyugati szél megélénkül, főként a Bakonyban erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között várható, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Csütörtökön nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, és általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. A keleti tájakon délelőtt még szűrt napsütés előfordulhat, délután pedig a Dunántúlon válhat átmenetileg szakadozottá, vékonyabbá a felhőzet. Főként az északi országrészben van esély délután gyenge esőre. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 16 fok között valószínű, de az északi határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás