promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rohamtempóban közelít felénk, 4 vármegyére is kiadták a figyelmeztetést a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Az utóbbi néhány nap meglehetősen nyugodt időjárása után a közeljövőben sem lesznek jelentős változások már ami a napi csúcshőmérsékleteket illeti, a szél azonban több helyen is megerősödhet leginkább csütörtökön, ami miatt a figyelmeztetést is kiadták. Most pedig nézzük is a részleteket!

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - fordulhat elő futó zápor. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, Sopron térségében és a Bakonyban olykor meg is erősödik. A hőmérséklet délután általában 10 és 14, késő este 2, 9 fok között alakul.

Ehhez képest szerdára sem változik jelentősen az időjárás, közepesen, az északkeleti országrészben többnyire erősen felhős lesz az ég, főleg ott néhol előfordulhat zápor. Sokfelé megélénkül az északnyugati, nyugati, majd a délnyugati, déli szél. Hajnalban -3, +5, a kora délutáni órákban 9, 14 fokot mérhetünk.

Ezt követően a ház második felében még néhány fokkal emelkednek is a maximumok. Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő várható számottevő csapadék nélkül. Főleg a Dunántúlon sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél, helyenként viharos lökések is lesznek. A minimum-hőmérséklet -2, +7, a maximumok pedig 9, 16 fok között valószínűek, északkeleten várható a hidegebb idő.

Csütörtökön azonban a várt legerősebb széllökések bizonyos területeken meghaladhatják a 70 km/h-t, így a meteorológusok elsőfokú riasztást adtak ki ez miatt Somogy, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre, ahogy az az alábbi térképen is látszik.

Ehhez képest péntekre pedig jobbára erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Hazánk északnyugati felén több, másutt kevesebb helyen valószínű eső, záporeső. A déli, délnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúlon időnként viharos lökések kísérik. A hajnali 3, 10 fokról 10 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videós előrejelzését is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás