promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kimondták a meteorológusok a télről, ez várható majd Magyarországon a hátralévő időszakban február hónapban
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan kíváncsiak, hogy mit tartogat számunkra a tél, részben már tudhatjuk.

Az elmúlt időszakban nagyon megváltozott a tél, már hetek óta tavaszias időnk van, és ennek keretében megesik, hogy Magyarországon néhány országrészben akár 18 fokot is mérhetünk egyes napokon. A hátunk mögött hagyott hétvégén is kifejezetten jó idő volt, a hóvirág is nagyon sok helyen megjelent, és már lassan nagyon sokan el is felejtik, hogy bizony még bőven benne vagyunk a téli időszakban, hiszen még csak február közepe múlt éppen.

Így pedig nem is csoda, hogy nagyon sokan kíváncsiak arra, hogy mikor jöhet változás. Mikor jön vissza a tél, esetleg még a tavasz diadalmaskodik hosszú ideig?

Nos, a téllel kapcsolatban az Időkép foglalta össze a rövidtávú kilátásokat egy hosszabb cikkben. Ebben a meteorológusok februárra térnek ki, hogy mi várhat ránk a hátralévő napokban ebben a hónapban, amely igazi téli hónap lenne pedig. A cikk címe azt mondja, hogy már nem tér vissza a tél februárban, ez pedig egyre biztosabb.

De mégis akkor milyen idő várható majd a hátralévő napokban?

Télies fordulat tehát már nem nagyon várható februárban, és azt is tudni lehet, hogy az átlagosnál 5-10 fokkal melegebb tendencia a hónap hátralévő napjaiban is tendencia marad. Így tehát Magyarországra - egyelőre úgy tűnik -, hogy nem érkezik nagyobb hidegbetörés, miközben Nyugat-Európába azért nagyobb mennyiségű hideg levegő érkezik majd. Az Időkép szerint így enyhe időjárás ígérkezik a február hátralévő részében, ám ez szeles lehet és csapadékos a meteorológusok szerint.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás