promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vaskos hidegfront rondít bele a hétvégénkbe, 7,6°C-os rekord dőlt meg - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az időjárás, erre kell számítani.

A HungaroMet hivatalos adatai szerint Magyarországon az idei február első két hete átlagosan 7,6°C-kal melegebb volt, mint az 1991-2020 közötti 30 éves átlag ebben az időszakban. Az országos átlaghőmérséklet ebben az időszakban 8,1°C volt, ami közel 3 fokkal melegebb, mint az eddigi legenyhébb február az azonos időszakban. A legenyhébb február eddig 2016-ban volt. Az átlaghőmérséklet (8,1°C) szinte megfelel a március végének vagy április elejének átlaghőmérsékletének. Ez a tavaszias időjárás annak ellenére folytatódik, hogy a hétvégébe egy hidegfront rondít bele, elszórt esőzésekkel, hétfőn pedig újabb hidegfront érkezik hazánk fölé, ám a hőmérséklet ettől sem fog drasztikusan visszaesni.

Vasárnapra várhatóan a pára- és ködfoltok nagy része feloszlik. Az ország középső és keleti részein az összeáramlási zóna mentén hosszabb időre zárt felhőzet alakulhat ki, néhol előfordulhat kisebb eső vagy zápor. Más területeken változó mennyiségű napsütés várható a felhőzet mellett. Az északi és északkeleti szél több helyen időnként élénk lökésekkel kísérhető. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között lesz, de a tartósan felhős területeken hűvösebb lehet. Késő este a levegő hőmérséklete 0 és +7 fok között alakul.

A HungaroMet jelentése szerint éjszaka első felében északnyugat felől magasszintű felhők érkeznek, majd hajnaltól vastagabb felhőréteg is kialakulhat. Helyenként párássá válhat a levegő, és ködfoltok is kialakulhatnak. Bár nagyrészt nem várható csapadék, a hajnali és reggeli órákban északnyugaton már előfordulhat gyenge eső vagy zápor. A déli, délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt lesz, az Észak-Dunántúlon egy-egy élénk széllökés sem kizárt. Az éjszaka legalacsonyabb hőmérséklete általában -1 és +4 fok között alakul, de az északkeleti tájakon akár -2 és -5 fok közötti értékeket is mérhetnek.

Hétfő reggelre még helyenként párás, ködös területek lesznek, miközben északnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet. Délelőttig a Tiszántúlon még szűrt napsütés is előfordulhat. Késő délutántól és estétől északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és elszórtan várható eső, zápor. Több helyen élénkül majd meg a déli szél, később a Dunántúlon északnyugati irányból. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 13 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Az HungaroMET legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás