promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Masszív hidegfront robog felénk megállíthatatlanul, pár óra és eléri az egész országot - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk most hétvégén és a következő napokban.

Az utóbbi napokban úgy tűnik kissé megnyugodott az időjárásunk miután 10 és 15 fok közötti maximumokat mérhettünk és eső is csak elvétve fordult elő az országban. Most azonban a meteorológusok szerint egy hidegfront volt vonul majd át hazánkban, részletes előrejelzésükből pedig kiderül az is, hogy ez milyen változásokat hoz majd az időjárásban.

A HungaroMet előrejelzése szerint tehát ma egy hidegfront vonul át hazánkon, melynek hatására a napsütést követően északnyugat felől átmenetileg mindenütt befelhősödik az ég, és több helyen várható eső, zápor. Késő délutántól, estétől ugyanebből az irányból már szakadozik, csökken is a felhőzet egyre többfelé, azonban az összefüggő frontfelhőzet távozását követően éjszaka, illetve vasárnap is lesznek tartósan felhős tájak - főként a Dunától keletre akár nagyobb területen is, arrafelé fordulhat elő ekkor leginkább kisebb eső, zápor. Másutt holnap a változó felhőzet mellett legalább rövid időre kisüt a nap. A hidegfront mentén ma fokozatosan északnyugatira, északira forduló szél csak kevés helyen élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, az Északi-középhegység szélcsendes helyein ennél hidegebb, a Nyugat-Dunántúlon enyhébb lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap döntően 8 és 14 fok között várható, azonban a tartósan felhős vidékeken ennél hidegebb is lehet.

Ehhez képest vasárnap főként a Dunától keletre akár nagyobb területen is tartósan zárt lehet a felhőtakaró, másutt a változó felhőzet mellett legalább rövid időre kisüt a nap. Elsősorban a középső, keleti országrész fölött húzódó összeáramlási zóna mentén fordulhat elő helyenként kisebb eső, zápor. Az északi, északnyugati szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 14 fok között várható, de a tartósan felhős vidékeken ennél hidegebb is lehet.

Az előrejelzések szerint a mai nap mellett, hétfőn is érkezik egy-egy front, de lényeges változást nem okoznak majd időjárásunkban. Legfeljebb felhősödéssel és kisebb esővel járnak, jelentős lehűlés nem társul hozzájuk. Így továbbra is marad az enyhe idő, ahogy azt a HungaroMet videós előrejelzésében is megerősítik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás