promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási hőmérsékletkülönbségekről számolt be a meteorológus, erre senki sem számított itthon - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Előbújtak a hóvirágok, érzik, hogy érkezik a tavasz. Ilyen lesz az időjárás, erre kell számítani a következő napokban.

A hóvirágok nyiladozásának alkalmából (melyek mint tudjuk, a tavasz legelső hírhozói) rendhagyó időjárásjelentéssel jelentkezett a TV2, egyenesen a Alcsúti Arborétumból jelentkezett be a riporter, aki Németh Lajost kérdezte.

A tapasztalt meteorológustól megtudhattuk, hogy óriási hőmérsékletkülönbségek vannak az országban, legalábbis ami a reggeleket illeti: nyugaton egy érkező melegfront felhőzet miatt kevés helyen volt fagy, inkább 4-5 fokos hajnali hőmérséklet volt a jellemző, ezzel szemben például Szabolcs-Szatmár-, Hajdú-Bihar vármegyékben ennél 10 fokkal alacsonyabb értékeket is mutatott a hőmérő. Előbbi természetesen a hóvirágoknak is kedvez, így nem csoda, hogy  sok helyen igazi "hóvirág-tengerben" úszik az ország. Íme az említett riport:

Most pedig lássuk, milyen időjárásra kell számítani a következő napokban?

Pénteken általában derült idő várható, bár kezdetben északkeleten lehetnek felhős területek. Nem lesz csapadék. A Dunántúlon fokozódik a délkeleti és keleti szél, Sopron környékén időnként erős lökések is lehetnek, másutt mérsékelt lesz a légmozgás.

Kifejezetten tavaszias időjárásban lesz tehát részünk, ilyen jó időre nem sokan számítottak február közepén.

A hőmérséklet délután 11 és 16 fok között alakul, késő este pedig 1 és 9 fok között várható. Péntek éjszakáról szombatra virradóra főként derült lesz az ég. Lokálisan párássá válhat a levegő, és ködfoltok is képződhetnek. Csapadék nem valószínű. A légmozgás mérsékelt marad. Az éjszakai hőmérséklet -5 és +3 fok között alakulhat.

Szombaton általában a pára és ködfoltok felszívódnak, és fátyolfelhős, napos időre vált át. A nap második felében azonban nyugat felől vastagabb felhők érkeznek. Délutántól kezdve nyugatról kelet felé haladva elszórtan kisebb eső és zápor várható.

A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. Az éjszakai hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul, míg a nappali csúcshőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű. Az északkeleti területeken hűvösebb, délnyugaton pedig enyhébb idő várható.

Vasárnap a HungaroMet jelentése szerint változóan felhős időre számíthatunk, néhol több, néhol kevesebb napsütéssel. A Miskolc-Szeged tengely mentén azonban erősebben felhős területek is lehetnek. Ezekben a régiókban helyenként kisebb eső és zápor is előfordulhat. Az északnyugati és északi szél nagy területen megélénkül, néhol akár megerősödik is, míg a középső országrészben a légmozgás gyenge marad. Hajnalban -2 és +7 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, míg kora délután 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. A tartósan felhős területeken hűvösebb idő várható.

Az HungaroMET legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás