promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen megbolondul az időjárás? Egy beköszönő melegfront után már érkezik is a fordulat - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Nagyon úgy tűnik, hogy a csendes, nyugodt időjárás Valentin-nap után is folytatódik. Az előrejelzések szerint mindössze egy kicsit több lesz a felhő egy melegfront hatására, hétvégén azonban már érkezik is egy hidegfront, ám szerencsére csak kisebb mértékű lehűlést eredményez, de most nézzük is részletesen milyen időjárás vár ránk a következő napokban.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon jobbára közepesen vagy erősen felhős égbolt mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap - a legtöbb napsütés a keleti tájakon valószínű. Inkább csak a Dunántúlon fordulhat elő néhol kisebb eső, másutt érdemi csapadék nem valószínű. Gyenge lesz a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 14 fok között várható. Késő este többnyire 0 és +9 fok közötti értékeket mérhetnek, a Dunántúlon valószínű az enyhébb idő.

Ehhez képest péntekre sem várható jelentős változás, a párásság, köd megszűnését követően többnyire fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szél a Dunántúlon sokfelé megélénkül, néhol megerősödhet. Délutánra 9 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb.

A hétvége böszöntével pedig szombaton a pára-, ködfoltok feloszlását általában fátyolfelhős, napos idő követi, majd a nap második felében nyugat felől vastagabb felhők érkeznek. A késő délután, esti óráktól főleg a Nyugat-Dunántúlon szórványosan eleredhet az eső, záporeső. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -3 és +4 fok között várható. A csúcsérték 9 és 15 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb időjárás.

A hét utolsó naőján vasárnak, erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, de főleg keleten, északkeleten maradhatnak erősebben felhős területek is. Ott szórványosan, máshol csak helyenként valószínű záporeső. Az északnyugati, északi szél főleg a Dunántúlon sokfelé megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videós beszámolóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás