promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eddig tartott a kellemes tavaszias időjárás, holnaptól másra kell berendezkednünk indulás előtt - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A február különösen ismeretlen arcát mutatta eddig, ám ez hamarosan változni fog.

Kifejezetten tavaszias, száraz is ő volt eddig a jellemző erre a februárra, csupán a nagyobb széllökések okozhattak kellemetlenséget néhány vármegye területén. A hétvége azonban jelentős fordulatot hoz, mivel szombat este megvastagodik a felhőzet, és már több helyen is eleredhet az eső, a vasárnap pedig végig csapadékosnak ígérkezik a meteorológusok előjelzései szerint. Komolyabb hőmérsékletcsökkenésre azonban csak a jövő hét közepén kell számítani.

Milyen időjárásre kell számítani a hétvégén?

Szombat Délután az északkeleten eloszlanak a felhők, és kisüt a nap. Ugyanakkor nyugat, délnyugat felől fátyolfelhők érkeznek, amelyek csökkenthetik a napsütést, és délutántól kezdve fokozatosan vastagodik a felhőzet. Nem várható csapadék esteig. A déli és délnyugati szelet sok helyen erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között lesz. Késő estére a levegő hőmérséklete 9 és 14 fok között alakul.

Este mindenütt felhős lesz az ég, és beborul az ég. Több helyen, főleg hazánk északnyugati részén várható eső. Délkeleten legfeljebb átmenetileg és kevés mennyiségben lehet csapadék. A déli és délkeleti szelet élénk lökések kísérik, de este inkább az északnyugati, majd hajnalban már inkább a délkeleti területeken lehetnek erős, néhol akár viharos széllökések is. Az éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Vasárnap a HungaroMET jelentése szerint ország nyugati, északnyugati és északi területein borult, esős idő várható. Másutt a felhőzet szétesik, majd erőteljes gomolyfelhő-képződés kezdődik, és dél-dunántúli és észak-alföldi vonalon elszórt záporok lehetnek, estig délen akár zivatarok is. Este ezen a vonalon kívül más területeken is lehet zápor és zivatar. A déli és délnyugati szél elsősorban az Alföldön lesz erős, a Viharsarokban viharos. Este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és felerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati részén 9 és 14, délkeleti részén 15 és 20 fok között alakul.

Az HungaroMET legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás