promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Baj van, kiadták a figyelmeztetést, ha fent vagy a Facebook-on, ez téged is érint
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Veszélyes dologra figyelmeztetik a közösségi média használóit.

Az elmúlt időszakban talán nem is volt fontosabb topik a nagy internetes multiknál, mint az, hogy egyre többet foglalkozzanak a biztonságunkkal, a Google a Gmail kapcsán vezetett be rengeteg új és hasznos funkciót, amely növelte a felhasználók biztonság-komfort érzetét, ám kicsit több odafigyeléssel jártak, illetve a Meta a Messenger és a Facebook kapcsán is nagyon sok újdonságot vezetett be.

Ám a rengeteg fejlesztés és a biztonsági kockázatok minimalizálása ellenére a csalók és szélhámosok folyamatosan fejlesztik az eszköztárukat. Ha azt gondoltuk, hogy a történelemnek vége van, és minden kapu bezárult az átverések előtt, akkor nagyot tévedtünk, hiszen folyamatosan újabb és újabb módszerek bukkannak fel. Szerencsére sokszor olvashatunk ezekről közleményeket az interneten, ám minél hamarabb értesülünk ezekről, annál jobb helyzetbe kerülhetünk, nagyobb lesz a védelmünk.

A 24.hu most arról ír, hogy veszélyes vírus terjed a felületen. Álláshirdetések formájában fogalmaznak meg gondolatokat a csalók, a hamis álláshirdetések általában fiókmenedzseri pozícióra keresnek delikvenseket. A lap azt is írja, hogy a stockfotóval közölt hirdetésben megtalálható egy OneDrive-on tárolt PDF-fájlra mutató hivatkozás, amely állítólag tartalmazza a munka részleteit. A program települ, majd 90 percenként begyűjti az információkat a gépünkről, így azokat ellopja, és illetéktelen kezekbe juttatja.

A számítógépen tárolt adataink és jelszavaink így könnyű prédává válhatnak, és most álláshirdetések formájában próbálkoznak tehát a csalók.

Mindig legyél felkészült tehát, íme a világ leghíresebb csalásai, amelyeknek egykor milliók dőltek be:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás