promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kellemetlen dolog közeledik, 3 vármegyére adták ki a figyelmeztetést - időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárásban lehet majd részünk az elkövetkező napokban.

Ez a hét Magyarországon arról szólt, hogy az időjárás olyan volt, mintha kicsit vissza tért volna a tavasz, a legtöbb helyen 11 és 18 fok közötti csúcshőmérsékleteket mérhettünk, miközben sok helyen még hosszabb vagy rövidebb ideig a napsütést is érezhettük. Csupán a széllökések zavarták meg ezt az idillt sok helyen az országban, néhol pedig ezek a széllökések viharos szelekké alakultak. Ami hiányzott a héten, az a csapadék, az eső és a záporok.

Ám most ezek is jönnek.

Folytatódik a HungaroMet előrejelzései szerint a szeles idő, amely meglehetősen enyhe, így a hétvégén is melegrekordokat ostromol majd a hőmérséklet az ország egyes részein. Majd csak a jövő héten indul csökkenésnek a hőmérséklet, ám arra is kitérnek a meteorológusok, hogy még ezzel a csökkenéssel is meghaladja majd a hőmérséklet a sokévi átlagot. Eközben azonban a hétvégén már nagyobb eséllyel fordulhatnak elő az országban záporok és zivatarok is.

Széllökésekre is számítani lehet, szombatra a szakemberek három vármegyére adtak ki figyelmeztető előrejelzést. Győr-Moson-Sopron vármegyére, Vas vármegyére és Veszprém vármegyére, ezeken a helyeken a 70 km/h-t is meghaladhatják a várt legerősebb széllökések.

A HungaroMet térképes időjárás-jelentéséből tudtok tájékozódni arra vonatkozóan, hogy az ország melyik részén várható eső, záporok az elkövetkező napokban, hol lehet jobban arra készülni, hogy ha elindulunk, legalább egy esernyőt vigyünk majd magunkkal.

Íme a trérkép az előrejelzésekkel:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás