promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége a nyugalomnak, vészjelzést adtak ki a meteorológusok ezekre a vármegyékre - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utóbbi napokban nem véletlenül beszélhettünk tavaszias időjárásról.

Hazánkban igencsak enyhe időjárás volt megfigyelhető az elmúlt napokban, száraz, meleg, nyugodt idő volt megfigyelhető az ország egész területén. Továbbra is számítani lehet rá, hogy egyes részeken melegrekordok dőlnek meg, a nyugalomnak azonban vége, mivel pénteken és szombaton is nagy erejű széllökésekre lehet számíteni az ország nyugati felében, melyek elérhetik akár a 70 km/h sebeséget is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vészjelzést adott ki a következő vármegyékre: Somogy vármegye, Zala vármegye, Győr-Moson-Sopron vármegye, Veszprém vármegye, Vas vármegye

Milyen időjárásra kell számítani a következő napokban?

Pénteken az ég nagyrészt erősen felhős marad, bár helyenként hosszabb időre megszakadhat a felhőzet és csökkenhet a felhőtakaró vastagsága. Leginkább az északkeleti területeken fordulhat elő gyenge eső. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé erős lesz, főként a Dunántúlon viharos széllökések kísérik. A maximum nappali hőmérséklet általában 13 és 19 Celsius fok között várható, de az északkeleti határszélen néhol csak 10 fok körüli értékek lesznek tapasztalhatóak. Késő estére 7 és 15 Celsius fok közötti hőmérséklet valószínű.

Az esti órákban erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd hajnaltól kezdve a Dunántúlon fokozatosan csökkenni fog a felhőzet. Északkeleten néhány helyen előfordulhat kisebb eső. A déli, délnyugati szél több területen erős lesz, míg a Dunántúlon helyenként akár viharos erejű is lehet. Az éjszakai hőmérséklet 6 és 12 Celsius fok között alakul.

Szombaton napközben változóan felhős lesz az ég, időnként hosszabb napos időszakokkal, majd délutántól dél felől egyre inkább beborul az égbolt. Délelőttig csak az északkeleti megyékben lehet számítani esetleges gyenge esőre, de este már egyre több helyen várható csapadék. A déli szél főként, de nem kizárólagosan a Dunántúlon fog megerősödni. Az éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 Celsius fok között alakul, míg a nappali maximumok 13 és 19 fok között lesznek.

Az OMSZ legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás