promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegfront közelíti meg az országunkat, ezzel minden megváltozik? Reggeli esőre figyelmeztetnek a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Továbbra is enyhe időnk lehet, enyhe légtömegeket irányítják ugyanis az időjárásunkat. Egy hidegfront azonban megközelíti a térségünket, a felhőzete be is borítja a hazánkat. Ám nem kell tőle megijedni, a mai, csütörtöki napon 20 fok körül alakul majd a hőmérséklet. 

Csütörtök délelőtt nagyrészt szakadozik, a nap második felében már döntően fátyolfelhős, napos idő valószínű, viszont északon, északkeleten maradhatnak vastagabb felhőkkel borított tájak. Arrafelé elvétve szemerkélhet az eső. A HungaroMet időjárás előrejelzése szerint a délnyugati szél nagy területen lesz élénk, amit főként a Dél-Dunántúlon kísérhetnek erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, szélvédett északkeleti tájakon 10 fok körüli, illetve helyenként néhány fokkal az alatti értékeket is mérhetnek. Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este főként fátyolfelhőzet lesz felettünk, de az ország északi felén vastagabb felhőzettel borított tájak is lesznek. Az északi, északkeleti tájakon néhol kisebb eső előfordulhat. A déli, délnyugati szél továbbra is többfelé lesz élénk, helyenként erős széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között várható. Délnyugaton lehet ennél kissé enyhébb, a szélvédettebb nyugati határnál és az Északi-középhegység völgyeiben pedig hidegebb idő.

Pénteken pedig majd agyrészt közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A hőmérséklet kora délután általában 12 és 19 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet.

Részletes időjárás-jelentés a HungaroMet alábbi videójában hallható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás