promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A meteorológusok is meglepődtek: máris betört az országba a tavasz? - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mire kell számítani a hét közepén? Mutatjuk!

Szinte már a tavaszba lépett át az országunk időjárása, száraz é enyhe időre kell számítanunk az előttünk álló napokban. Egy valami azonban megkeserítheti a napjainkat, ez pedig nem más mint az erős szél, amely helyenként még viharossá is fokozódhat. 

Kedd délután napos, fátyolfelhős idő várható csapadék nélkül. A HungaroMet időjárás előrejelzése szerint nyugati, délnyugati szelet nagy területen kísérik élénk, erős, sőt néhol akár viharos széllökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható, de néhol a 20 fokot is elérheti a csúcsérték. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Este majd főként fátyolfelhők lesznek felettünk, a Dél-Dunántúl és az északkeleti harmad kivételével nagy területen párássá válik a levegő, elsősorban a Dunántúlon köd képződhet. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél veszít erejéből, de élénk, helyenként erős lökések továbbra is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között várható, ennél enyhébb idő főleg a délnyugati határnál valószínű. Gyenge fagy kevés helyen a szélvédett Észak- és Nyugat-Dunántúlon lehet.

Keddre nem adtak ki vészjelzést, valóban olyan lehet a napunk, mintha egy tavaszi nap kellős közepére csöppentünk volna, némi széllel.

Szerdán a hajnali alacsony hőmérséklet után egészen tíz fok fölé melegszik a levegő. Délután akár 16-17 fok is lehet. Összességében napos, fátyolfelhős idő valószínű, de a pára, köd a Dunántúlon néhol csak lassabban szűnik meg. Emellett a déli, délkeleti tájak fölé átmenetileg vastagabb felhők is érkezhetnek, majd este az északi országrész fölé frontfelhőzet húzódik, amiből a határvidéken néhol nem kizárt szemerkélő eső. 

Széllökések miatt pedig majd csak pénteken kell aggódnunk: az ország nyugati felére elsőfokú vészjelzést adtak ki,  a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Részletes időjárás-előrejelzés a HungaroMet alábbi videójában hallható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás