promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha erre a repülőtípusra szállsz akkor garantált a lezuhanás? Furcsa incidensek zavarták meg az emberek nyugalmát
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vigyázni kell néhány repülőgéptípussal? A véletlen műve a sok baleset vagy tényleg valami nem stimmel? 

Az Amerika Szövetségi Légiközlekedési Hivatala ideiglenesen letiltotta a Boeing 737 Max 9-es repülőgépeket, miután az Alaska Airlines repülése során lerobbant az utastér panele. Ráadásul már egy nagy utazási keresőmotor is lehetőséget ad az embereknek arra, hogy kizárják a találatok közül a Boeing 737 Max 9 repülőgépet használó járatokat. Az online utazási iroda ugyanis azt állítja, hogy a hónap eleji incidens óta ugrásszerűen megnőtt azon felhasználók száma, akik szeretnék elkerülni ezeket a repülőgépeket.

A vállalat valójában 2019 márciusában vezette be repülőgép-szűrőjét, miután a Boeing 737 géppel kapcsolatban sok biztonsági aggodalom érkezett. A repülőgépeket 2019 márciusa és 2020 decembere között (vagy egyes országokban hosszabb ideig) világszerte leállították, miután két hasonló balesetben 346 ember halt meg. Az egyik ilyen eset a Lion Air 610-es járata volt, amely 2018. október 29-én zuhant le. A másik balszerencse az Ethiopian Airlines 302-es járatát érte, méghozzá 2019. március 10-én.

Nemrég pedig újabb veszélyes dolog történt: az Alaska Airlines január 5-i Boeing 737 Max 9-es gépével történt incidens, konkrétan kiszakadt az oldala a repülőgépnek. Ezt követően pedig a vállalat azt állítja, hogy a január 6. és 10. között regisztrált beállítás 15-szörösére nőtt. Vagyis az emberek most már úgy gondolják, hogyha egy ilyen típusú géppel repülnek, garantáltan történik valamilyen veszélyes dolog. Épp ezért akarják a legtöbben ezt elkerülni. 

Íme egy videó, amelyben látható, hogy mi történt az év elején: 

@strawberr.vy Girls’ trip turned into emergency landing trip… #alaska #alaskaair original sound - vy

De valóban így van, nem biztonságosak a Boeing 737 Max 9-es repülőgépek? 

A Boeing 737 Max 9-et a Portland feletti incidens után néhány órán belül leállították és világossá tették, hogy ez a repülőgép nem áll újra üzembe, amíg nem lesz biztonságos. 
Ezután egy továbbfejlesztett felülvizsgálat kezdődött, napokkal később pedig megállapították, hogy már biztonságos. Tehát állítólag újra biztonságos ilyen repülőkkel utazni, de nem lehet tudni, bármi előfordulhat egy-egy repülőút során. 

Forrás: Euronews

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás