promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő hírt közöltek a meteorológusok, már nem kell sokat várnunk és beköszönt - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A jövő héten már közel 16 fokig is emelkedhetnek majd a hőmérők higanyszálai.

Az elmúlt napokban a korábbi cudar téli idő érezhetően enyhülni kezdett, a következő hétre és a mostani hétvégére pedig ismét egy nagyon jó hírünk van a tavaszt várók számára. Hamarosan ugyanis a mostanihoz képest több fokkal emelkedik majd a hőmérséklet és a meteorológusok által csak februári tavaszként emlegetett időszak köszönt majd minket. De most nézzük is részletesen mire számíthatunk a következő napokban.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon, azaz szombaton tovább szakadozik, csökken a felhőtakaró, és általában változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Az ország délnyugati harmadában és az Észak-Alföld térségében napközben többnyire kevésbé felhős idő lehet a jellemző, sok napsütéssel, míg északnyugaton, a Dunakanyar térségében és a keleti országrészben általában erősen felhős, borult maradhat az ég. Délutántól ismét növekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik erős, főként a hegyekben viharos lökések. Délnyugaton és északkeleten ugyanakkor mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 15 fok között változik, de az északkeleti határszélen kissé hidegebb lehet.

A meteorológusok szerint pedig ehhez képest vasárnapra sem változik jelentősen az időjárásunk. Napközben főleg az ország északi, északkeleti felében közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, másutt több lesz a napsütés, majd estefelé délen is megnövekszik a felhőzet. Északkeleten helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, hazánk délnyugati harmadán és az északkeleti tájakon maradhat mérsékeltebb a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában 3 és 9 fok között alakul, a szélvédett, kevésbé felhős délnyugati és északkeleti vidékeken gyenge fagy is lehet. Kora délután  9 és 15 fok között várhatók a maximumok.

A következő hét első napján erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap második felében nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, egyre inkább az északkeleti országrészben. A nyugati, északnyugati szél ugyanakkor sokfelé megerősödik, viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 16 fok között alakul.

Keddre pedig általában fátyolfelhős, napos, száraz idő valószínű. A délnyugatira forduló szél elsősorban északkeleten megerősödik. A minimum-hőmérséklet -1, 7, a maximum 12, 17 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás